Kreće strahovit napad Reala!

PSŽ-u 350. 000. 000 evra, Nejmaru ugovor na pet godina i zarada od 225. 000. 000 evra! Florentino Perez menja poslovnu politiku!

Fudbal 14.03.2019 | 23:00
Kreće strahovit napad Reala!
Možda je teško poverovati, ali kad je Real u pitanju sve je moguće. Sve, pa da i beli dres obuče – Nejmar.

Deluje kao teško ostvariva zamisao, kao plan koji bi samo u početku trebalo da smiri nezadovoljne navijače posle kraha sezone, međutim, Sport – uz napomenu da je reč o katalonskom listu, bliskom Barseloni, pa informaciju valja uzeti sa rezervom – uverava da su Madriđani odlučni da još jednom pokušaju da dovedu Brazilca i sa njim, kao barjaktarom, krenu u ponovni pohod na vrh evropskog fudbala.

Ideja Florentina Pereza je dvostruka. U srži je novac kojim će pokušati da „otključa“ najskupljeg fudbalera sveta iz zlatnog kaveza Pari Sen Žermena, a ujedno i njemu poveća primanja u odnosu na aktuelna na Parku prinčeva. Prva operacija podrazumeva plaćanje obeštećenja PSŽ-u, međutim, kako katarski vlasnici nisu stavili otkupnu klauzulu u ugovor, postavlja se pitanje za koji novac bi pristali da se odreknu fudbalera u kog su leta 2017. uložili 222.000.000 evra. Sportprenosi informaciju da je Perez rešio da tresne na sto čitavih 350.000.000 evra, siguran da će tu ponudu Naser Al Kelaifi prihvatiti.

Razlog: tim novcem lakše bi mogao da kontroliše pitanje finansijskog fer-pleja i skinuo bi omču oko vrata koju mu godinama steže UEFA, insistirajući na ujednačenom novcu uloženom na dovođenje igrača i onom koji ulazi u klubu na ime obeštećenja. Kako je PSŽ uglavnom više davao, nego što je prihodovao našao se na udaru Evropske kuće fudbala i jedan ovakav transfer bi mu „legao“. Naravno, ostaje otvoreno pitanje ugrožavanja ambicija da se osvoji Liga šampiona, jer je to primarni zadatak katarskih vlasnika bezmalo deceniju, ali ni Nejmar se nije pokazao kao igrač sposoban da u klubu napumpanom petro-dolarima vodi glavnu reč.

Drugi detalj kojim će Florentino Perez pokušati da nagovori Nejmara da pređe u Real jeste ogromna plata. Daleko veća u odnosu na sadašnja primanja u Parizu. Brazilac po aktuelnom ugovoru zarađuje oko 36.000.000 evra po sezoni neto, a Madriđani mu nude 45.000.000 evra godišnje. I ugovor do 2024. Ako bi ga odradio do kraja, imao bi, samo od Los Blankosa, na ime zarada 225.000.000 evra. Plus, udeo od marketinških aktivnosit, pojedinačinih nagrada, osvojenih trofeja...

I ono što mu je, verovatno, jedan od ciljeva: postao bi surekorder na listi najpplaćenijih fudbalera sveta, pošto je trenutno drugi, iza Lionela Mesija (45.000.000 evra).

Real Madrid je pokušavao više puta da dovede Nejmara. Prvo dok je ovaj još bio u Brazilu, ali je tad Barselona bila brža i efikasnija. Zatim minulog leta, kad se prvi put pominalo da bi mogao da napusti Pariz. A sad, posle dve sezone bez pehara Lige šampiona, možda je stvarno vreme za povratak u La Ligu. Pogotovo što je Florentino, izgleda, shvatio da mu politika angažovanja mladih igrača ne ide baš najboljeg i da mora da ima neku veliku svetsku zvezdu u timu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar