Odričem se honorara, pjevam ženama koje se liječe od raka dojke

Marija Šerifović zapevala je večeras za svoju dušu hitove kolega na prvom u nizu koncerta iz serijala "Druga strana ploče" u punom Sava centru.

Zabava 09.03.2019 | 07:58
Odričem se honorara, pjevam ženama koje se liječe od raka dojke
Zajedno sa velikim brojem muzičara na sceni, u više od dva sata izvodeći, uglavnom, tuđe hitove koji su uticali na njeno muzičko sazrevanje, priredila posetiocima jedinstveno veče za pamćenje.

-Od svih ljudi čije ću pesme večeras da izvodim naučila sam nešto, i postala to što jesam – rekla je Marija koja je ovaj tip koncerta iskoristila da bude još opuštenija, iskrenija i duhovitija nego inače. Repertoar je, pritom, skrojila da tako da i oni najprobirljiviji budu zadovoljni. Da sleduje do tančina osmišljen spektakl, jasno je bilo čim se podigla zavesa. Zaigralo je na desetine plesačica pred binom, grunula je “Let me entertain you” Robija Vilijamsa i vatromet emocija, ispoljenih na razne načine, zavisno od pesama, nije prestajao do samog kraja čarobne večeri.

Otkrila je Marija da je tragična pogibija Tošeta Proeskog osujetila njihove duetske planove, da je najviše u životu plakala uz “Nokturno” Olivera Dragojevića... Uz megahit Adel “Hello” popališe se silni mobilni telefoni i upaljači, a u celu priču se sjajno kao gošća uklopila Ivana Peters. Prvo je izvela standard Arete Frenklin “Natural woman”, a onda “Zbunjenu” iz repertoara “Negativa”.

Kad je Marija bukvalno svima svaku poru na koži naježila izvodeći “Ne kuni me, ne ruži me, majko”, teško da je iko mogao da pretpostavi da ono najemotivnije tek sledi. Priznala je da je inače planirala da otpeva “Žal” Šabana Šaulića, ali nikako nije pomišljala da njega neće biti u prvom redu. Naglasila je zvezda večeri da pop muzika jeste njena prva ljubav, ali je u još nekoliko narodnjaka potvrdila onu staru da iver ne pada daleko od klade. Upravo je taj segment digao publiku na noge i učinio da sve kočnice nestanu. Još kad je pukla zora, a svi znamo kako to Marija peva…

Svetla su se ugasila, a sa video bima je zasvetlelo pitanje “Da li želite da čujete prvu stranu ploče?”. Jasno je bilo da sledi nešto iz njenog opusa (“11”), ali je usledio brz povratak sjajnim obradama uz Čolinu “Ti možeš sve al’ jedno ne” koju je svojevremeno i snimila. “Pametna i luda”, “Deo prošlosti”, “Sama i nervozna” ispunile su one koji, ipak, preferiraju Marijin opus. Ona je nekoliko puta na takav način pustila glas da bi joj, bez preterivanja, pozavidele i najveće svetske zvezde, a šlag na tortu je stavila je uz “Nije ljubav to”.

Ovo je jedan od onih koncerata na koje možete da odete umorni, bolesni – kući ćete se vratiti odmorni, zdravi. Marija Šerifović je ove večeri pevala za svoju dušu i tako ispunila duše i svima u dvorani. Tako će, sasvim sigurno, biti i 11, 12. i 25. marta na istom mestu, odnosno 17. marta u novosadskom “Spensu”.

NOVAC ZA BORBU PROTIV RAKA DOJKE
ČESTITALA je Marija svim damama 8. mart i rešila, kako je rekla, da ona njima nešto pokloni. Salve aplauza je izazvala rekavši da je kompletan prihod sa koncerta usmeren za borbu protiv raka dojke. Tim povodom otpevala je čuvenu filmsku temu iz „Rokija“ – „Eye of the tiger“.

CVET MAJCI VERICI
„NISAM danas stigla“, rekla je Marija u jednom trenutku i, sa cvetom u ruci, krenula da siđe sa bine. Odmah je bilo jasno šta će da uradi. Došla je do prvog reda partera i majci Verici poželela srećan 8. mart. Salom se prolomio gromki aplauz.

JELENA I NEBOJŠA PLESALI UZ „AEROSMIT“
SPONTANA Marija je pozvala, u jednom momentu, zaljubljene da se jave i, sa jednim od njih, Nebojšom, započela konverzaciju. Ubrzo je došetala do njega i supruge Jelene. Oni su otkrili da su šest godina u braku, da imaju četvoromesečno dete i da im je ovo prvi izlazak od dolaska prinove. Marija je izvela zaljubljene supružnike na binu, gde su zaplesali uz čuvenu „Aerosmit“ baladu „I don’t wanna miss a thing“.

Od kolega Mariju su podržali mama Verica, Saša Vidić, Boško Jakovljević i Branko Ružić, a na sceni joj se pridružila Ivana Peters.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar