Ko je štedio u Predsjedništvu?

U Prošlom sazivu Predsjedništva BiH, iza Mladena Ivanića ostalo je 35. 000 KM nepotrošenog novca iz odobrene tekuće budžetske rezerve, iza Bakira Izetbegovića 17. 500 KM, dok Dragan Čović nije potrošio 16. 500 maraka.

Bosna i Hercegovina 08.03.2019 | 11:18
Ko je štedio u Predsjedništvu?
To je navedeno u informaciji Ministarstva finansija BiH o utrošku rezerve od 1. januara do oktobarskih izbora prošle godine.

Izetbegović je potrošio 102.500 KM, Čović 103.500 KM, a Ivanić 85.000 KM. Na početku budžetske godine svaki od tri kabineta dobije na raspolaganje dio tekuće budžetske rezerve koju članovi Predsjedništva mogu da podijele na osnovu lične procjene, a po zahtjevu za pomoć koga dobijaju s raznih adresa. Neutrošeni novac nastavili su da troše njihovi nasljednici Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić.

Prošli srpski član Predsjedništva BiH najveći pojedinačni iznos od 10.000 KM odobrio je Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Nevesinju kao pomoć za izgradnju krsta u selu Krekovi. Krst je visok 11 metara i postavljen je na mjestu odakle je krenuo ustanak protiv osmanlija u 19. vijeku. Ivanić se kasnije, kao pokrovitelj, pojavio na osvještenju spomen obilježja.

Bivši bošnjački član Bakir Izetbegović najveći pojedinačni iznos od 15.000 KM dao je muzeju u Sarajevu koji nosi naziv po njegovom preminulom ocu Aliji, u svrhu štampanja knjige o njemu. Isti iznos iz rezerve dao je i izdavačkoj grupaciji „Simurg media“ Sarajevo za izdavanje edicije „Bošnjaci – 25 godina od održavanja Bošnjačkog sabora“. 

Hrvatski član Predsjedništva BiH u prošlom sazivu Dragan Čović najizdašniji je bio prema samostanima i župama Katoličke crkve kojima je poklanjao uglavnom izunose od po 10.000 KM.

Po istom pincipu, pravo da potroše određen dio tekuće budžetske reterve imali su predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i njegovi zamjenici Mirko Šarović i Vjekoslav Bevanda.

Izvor: Srpskainfo

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

007

08.03.2019 14:43

Verovatno nisu znali da još imaj još novca.Šteta.

ODGOVORITE