"Palo" još šest carinika UIO

Više desetina policijskih službenika SIPA-e od ranih jutarnjih sati na području Cazina i Velike Kladuše provode aktivnosti hapšenja i pretresa carinskih službenika.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


"Aktivnosti su usmjerene na ukupno šest osoba, carinskih službenika Uprave za indirektno oporezivanje, koji su osumnjičeni za koruptivna krivična djela kojima su nanosili štetu budžetu BiH, a za sebe ostvarivali nezakonitu imovinsku korist", stoji u saopštenju Tužilaštva BiH, prema čijem nalogu je akcija pokrenuta.

Postupajući tužilac se, zajedno sa svojim saradnicima, nalazi na terenu i koordinira aktivnosti policijskih službenika. 

"Riječ je o osumnjičenima koji su aktivne službene osobe u carinskim ispostavama UIO BiH, a osumnjičene su za krivična djela organizovanog kriminala te primanja dara ili drugih oblika koristi", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Tokom istrage u operaciji kodnog naziva "Retro", prikupljeni su dokazi da su navedeni carinskih službenici, prilikom uvoza različitih roba u BiH, nazakonito umanjivali carinske dažbine čime su nanosili štetu budžetu i za sebe ostvarivali nezakonitu imovinsku korist.

"Nakon ispitivanja osumnjičenih postupajući tužilac će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu", saopštilo je Tužilaštvo BiH.

(Klix)

KOMENTARI12
POŠALJITE PORUKU

Hare

07.03.2019 12:38

Bravo SIPA samo hapsi mora se stati u kraj pogotvu carinicima svi su u talu sa nekim gazdama

TO SU ŠPIRIĆEVI LJUDI

ZA

07.03.2019 12:53

Daleko najveci kriminal i korupcija u drzavi je u UIO.Oni ne uzimaju nego otimaju.

Tal

07.03.2019 13:03

боле

07.03.2019 13:03

Опет пијуни!Кад ће СИПА да хапси организаторе тих радњи?Није ухапшен ниједан шеф,како је могуће да шеф не зна шта му раде потчињени?Ако није упознат шта раде упослени онда није способан да буде шеф! Гдје су ту они који су договорили умањење?

Pa znate, mili moji: "riba smrdi od glave, a cisti se od repa." Ta pravila su utvrdjena od vajkada.Nismo ih misefovi utvrdili.Mi ih samo postujemo.

Sef carine

07.03.2019 13:36

Sav kriminal i to organizovani kriminal i korupcija u UIO ide strogo po vertikali od najmanjeg do vrha.To je sve pusteno s vrha posto rukovodeci nikada nisu pokrenuli nista da bi se to sprijecilo,nego su nagradivali one koje bi SIPA-a ovako privodila.Cak i oni kojima se sudilo na sudu BIH gdje su neki osudjeni ili se dogovorili sa sudom nikada nije vodjen disciplinski postupak niti su suspendovani sto je po zakonu obavezno /afera sasije/.Inace u UIO napreduju i u povlastenom su polozaju oni koji sto sta odradjuju za sefose i visoko rangirane.UIO=KRIMINAL=KORUPCIJA=MAFIJA.Ovakva hapsenja su potrebna po cijeloj drzavi jer je sve to isto.Izvinjavam se postenim koji ne smiju pisnuti i njima se trenira strogoca.

Sos

07.03.2019 16:02

Doslo vrijeme da se smanji kriminal na minimalno , bogate familije su se obogatile netrebaju im pijuni vise , sad moraju da buui prepustene same sebi sto i nije nesto tesko za te familije , a ko se uznjih malo pmrsio taj ce da odgovara ,transparentno i stabilno nema zamjerke .

Doslo

07.03.2019 16:19

"drzte jezik za zubima i ne sekirajte se..."

Parali Trojka I Ministri

07.03.2019 18:11

Кад дође ред на Тебе шефе да платиш за своје гријехе сјетићеш се сваког фенинга који си узео мимо плате.Кад наплаћује ради то тако да највише боли...

Ре ,,sef carine"

07.03.2019 20:27

Jaffa

07.03.2019 13:24

Sportski ribolov : uvati, slikaj pa pusti.

Xxx

07.03.2019 13:49

Ako tako nastave da hapse ostacemo bez granicara posto je vrlo mali broj onih koji nisu u nesto umijesani

Kako država hapsi kad je ona ugrožena i kad joj uzimaju lovu kad pljačkaju narod onda nema dokaza.

Dok Holidej

07.03.2019 14:46

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.