Saradnja ide uzlaznom linijom

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je na zajedničkoj sjednici vlada Srpske i Srbije danas u Beogradu dogovoren nastavak dalje saradnje koja će ići još većom uzlaznom putanjom, naročito u energetskom sektoru i u oblasti saobraćaja.

Republika Srpska 28.02.2019 | 13:41
Saradnja ide uzlaznom linijom
Višković je istakao kao značajan dogovor za Srbiju i Srpsku ulaganje u energetski sektor u gornjem toku rijeke Drine kroz izgradnju tri hidrocentrale ukupne snage oko 200 megavata i procijenjene vrijednosti investicija oko 450 miliona evra.

On je zahvalio premijeru Srbije Ani Brnabić i predsjedniku Aleksandru Vučiću za pomoć koju je Srbija uputila građanima Srpske, ali i mjestima u FBiH gdje pretežno živi srpsko stanovništvo.

"Građani Republike Srpske znaju to da cijene", rekao je Višković na konferenciji za novinare nakon zajedničke sjednice vlada Srpske i Srbije.

Predsjednik Vlade Srbije izjavila je da će 2019. godina biti veoma važna za saobraćajnio povezivanje Srbije i Republike Srpske, odnosno BiH, navodeći da završavaju dogovore o trasi auto-puta Beograd-Sarajevo.

Ona je izrazila zadovoljstvo da da je Vlada Srbije u Beogradu ugostila Vladu Republike Srpske na desetoj jubilarnoj zajedničkoj sjednici.

"Drago mi je što sjednice postaju sve češće i redovnije, a i rezulati ne izostaju. U ekonomije beležimo konstantan rast razmene, sa BiH u 2018. godini imali smo razmenu od milijardu i osamsto sedamdeset miliona evra i približavamo se cifri od dve milijarde, a 70 odsto te razmene je sa Republikom Srpskom", rekla je Brnabićeva.

Ona je istakla da vjeruje da postoji prostora da ta saradnja bude još veća, podsjećajući da je Srbija jedan od najvećih investitora u Srpsku i da će to biti i dalje.

U Beogradu je održana zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske na kojoj je potpisano više memoranduma o saradnji u različitim oblastima.

Na sjednici je razmatrana realizacija zaključaka sa 9. zajedničke sjednice vlada Srpske i Srbije koja je održana u Trebinju u avgustu prošle godine, kao i aktuelna pitanja u vezi sa međusobnim odnosima u periodu između dvije sjednice.

Sjednici je prethodio sastanak premijera Srbije Ane Brnabić i Republike Srpske Radovana Viškovića, kao i bilateralni sastanci ministara dvije vlade.

Današnja 10. zajednička sjednica vlada Srbije i Srpske održana je u Palati Srbija.

(Srna)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Roki

28.02.2019 12:48

Dok vi pricate o uzlaznim putanjama, mladost vam tom istom putanjom odlazi u EU. Pa vi palamudite...

ODGOVORITE
Name

re

28.02.2019 12:55

I jel to tvoj problem....

Name

re re

28.02.2019 14:02

Jeste moj. Imam jedino dijete koje odlazi.

Name

re re re

28.02.2019 14:17

Pa nece u Rusiju nego u Evropu treba da ti bude drago sto ide na bolje....

Name

LUKA

28.02.2019 13:28

ŠTA NAROD IMA OD VAŠE SARADNJE,NARODU SVE GORE I GORE.

ODGOVORITE
Name

Re

28.02.2019 14:25

Sve ide uzlaznom putanjom. Sto je vama bolje obicnom narodu je sve gore.

ODGOVORITE
Name

Kika

28.02.2019 14:29

I šta imamo mi od toga?

ODGOVORITE
Name

Re

28.02.2019 15:57

Imamo, imamo.... Pred svake izbore

Name

Đurašin

28.02.2019 16:13

Sasvim je normalno da Srpska i Srbija sarađuju i tu saradnju jačaju.Ne bi bilo loše, čak je poželjno da Beograd ponudi saradnju i Federaciji BiH, jer, zaboga i u tom entitetu žive Srbi koji su ostavljeni na milost i nemilost tamošnjim vlastima. Uostalom, saradnju u svim oblatima Srbija treba da razvija isa ostalim državama na ovim prostorima, prije svih sa Hrvatskom. Crnom Gorom i Makedonijom jer bi se na taj način bar ublažili loši stavovi ovih zemalja prema Srbiji.

ODGOVORITE
Name

mudrost

28.02.2019 16:20

Bitno je da oni imaju korist od saradnje od, a svu tu korist finansirju građani sa obe strane Drine. To što mladi školovani odlaze nije bitno, mjesto njih doće neki migranti i izbjeglice iz Azije i Afrike. Uvjek su kroz istoriju, jedni odlazili, a drugi dolazili.

ODGOVORITE