Kup BiH: Borac poveo, Široki ga ''okrenuo''!

Borac na "Pecari" sačuvao nadu! Banjalučani su poveli na "Pecari" u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, ali je domaćin do odlaska na odmor preokrenuo rezultat - 2:1 i sa golom prednosti dolazi na Gradski stadion za 14 dana.

Fudbal 27.02.2019 | 21:15
Kup BiH: Borac poveo, Široki ga ''okrenuo''!
Borac je poražen u Širokom Brijegu u prvom susretu četvrtfinala Kupa BiH rezultatom 2:1 (2:1), ali je sačuvao nadu da će u revanšu 13. marta u Banjaluci uspjeti da stigne među četiri najbolje ekipe najmasovnijeg takmičenja.

S obzirom da su izabranici Darka Vojvodića na "Pecari" igrali svoju prvu takmičarsku utakmicu u proljećnom dijelu sezone, zabilježili su aktivan rezultat, koji im daje realne šanse da mogu eliminisati favorizovanog rivala.

Široki Brijeg je bio nesporno favorit, ali su crveno-plavi prvi stigli do prednosti u 17. minutu - sa lijeve strane je centrirao Vladan Danilović, a na drugoj stativi najviši u skoku bio je kapiten Stojan Vranješ i pogodio širokobriješku mrežu - 0:1.

Na izjednačenje se čekalo 12 minuta. Domaći su izveli prelijepu akcije u tri poteza, koji je još ljepše završio Mateo Marić uz pomoć stative - 1:1, da bi u posljednjem minutu prvog poluvremena ekipa Goce Sedloskog stigla do potpunog preokreta.

Marić je ovog puta asistirao centaršutom sa lijeve strane, a pomalo smušenu reakciju odbrane Borca kaznio je Mato Stanić - 2:1.

U nastavku je domaći tim bio bolji rival, napadao je i želio da postigne još koji pogodak, ali odbrana Banjalučana je izdržala sve nalete i čak su gosti u finišu mogli i do izjednačenja u 83. minutu da je rezervista Demir Jakupović bolje reagovao nakon kontronapada.

Ipak, banjalučki tim je pokazao na "Pecari" da mu je mjesto u Premijer ligi BiH i da uz malo sreće u revanšu može do polufinala.

Široki Brijeg: Zlomislić, Ćorić, Franjić, Eliomar, Marić, Stanić, Kovačić, Hrkać, Bagarić, Marković, Enin. Trener: Goce Sedloski.

Borac: Savatović, Radulović, Bajić, Kajkut, Danilović, Ćosić, Žeravica, Runić, Vranješ, Milutinović, Aničić. Trener: Darko Vojvodić.

KUP BiH - ČETVRTFINALE:

Zvijezda - TOŠK 0:2 (0:1)

/Kalesić 29, Kitanović 87/

Sarajevo - Zrinjski 1:0 (1:0)

/Velskoski pen 9/

Široki Brijeg - Borac 2:1 (2:1)
/Marić 28, Stanić 45 - Vranješ 17/

u utorak, 5. marta:

Sloga - Klis (15.00, Danijel Bojo/Kiseljak)

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar