Ukrajina zabranila pjevačici učešće na „Evrosongu“

Ukrajinska pevačica Maruv sa pesmom „Sajren song“ u subotu je osvojila prvo mesto na izboru za predstavnika za „Pesmu Evrovizije“, ali je njen nastup povučen iz programa nacionalne televizije.

Zabava 27.02.2019 | 10:34
Ukrajina zabranila pjevačici učešće na „Evrosongu“
Kao pobednica nacionalnog takmičenja, Maruv je sa ukrajinskom nacionalnom televizijom  trebalo da sklopi ugovor prema kojem se obavezuje da bude kulturni ambasador Ukrajine i da u svetu predstavlja ne samo njihovu muziku, već i stavove ukrajinskog društva.

 Pevačici je dat rok od 24 sata za potpisivanje ugovora koji joj privremeno zabranjuje da nastupa u Rusiji, prenosi Slobodna Evropa.

Razgovori su u ponedeljak prekinuti, a nastup Maruv, čije je pravo ime Ana Korsun je otkazan. Ona je, međutim, izjavila da je spremna da otkaže sledeću turneju u Rusiji, ali da ostale odredbe ugovora smatra cenzurom.

„Ja sam državljanka Ukrajine, plaćam poreze i iskreno volim Ukrajinu, ali nisam spremna da se ljudima obraćam sloganima, pretvarajući svoje učestvovanje na takmičenju u promociju našim političarima. Ja sam muzičarka, a ne palica za bejzbol na političkoj sceni“, napisala je Maruv na svom nalogu na Fejsbuku.

Maruv, čija pesma na Jutjubu ima 6,8 miliona pregleda, dodala je i da zahvaljuje svima koji su verovali u nju i zamolila ih je da prihvate ovu situaciju i ne idu putem sukoba.

Prema pravilima „Evrovizije“, emiter mora osigurati nepolitičku prirodu takmičenja.



RTS
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar