Seltik ekspresno reagovao - klupa pripada Lenonu!

Ugovor potpisan do kraja sezone.  Drugi put na "poslu koji se dobija jednom u životu"! Seltik je poslije rastanka sa Brendanom Rodžersom pronašao rješenje u svom nekadašnjem strategu.

Fudbal 27.02.2019 | 16:15
Seltik ekspresno reagovao - klupa pripada Lenonu!
Lester je promovisao Brendona Rodžersa, a ekspresno je reagovao i škotski šampion Seltik i postavio novog šefa stručnog štaba.

Ugovor sa Keltima potpisao je Nil Lenon, koji će ekipu sa Seltik Parka voditi do kraja ove sezone. Novi trener ima prilično komotnu poziciju, pošto ima osam bodova više u odnosu na Glazgov Rendžers.

Inače, radi se o stručnjaku koji je već vodio Seltik i to u periodu od 2010. do 2014. godine. Pre povratka u Glazgov vodio je Bolton i Hiberninan.

Lenon će debitovati u novom klupu imati već večeras kada Seltik gostuje Hartsu.

Nil Lenon u srijedu je imenovan za novog menadžera Seltika. On se vratio u klub za koji je igrao od 2000. do 2007. i kog je predvodio sa klupe od marta 2010. do leta 2014.

Nakon iznenadnog odlaska Brendana Rodžersa, kome je odobreno da preuzme engleskog premijerligaša Lester, Lenon je, za početak, unajmljen na tri mjeseca.

"Nisam razmišljao ni trenutka. Uprava mi je ukazala povjerenje, a najvažniji u cijeloj priči je Seltik. Klub je ostao bez menadžera koji će ući u istoriju kao jedan od najboljih, tako da je na meni da popunim veliku prazninu", rekao je Lenon.

"Ovakve prilike se pružaju jednom u životu, a ja sam je dobio dva puta", dodao je temperamentni trener iz Severne Irske.

On je u prvom mandatu sa Seltikom osvojio tri titule i dva Kupa Škotske.

Ovog proljeća sa ekipom će braniti nacionalnu "triplu krunu", s tim da je Liga kup već osvojen. U prvenstvu "kelti" bježe osam bodova drugoplasiranim Rendžersima, dok je u četvrtfinalu Kupa zakazan duel sa Hibernijanom, čiji je trener do prije mjesec dana bio upravo Nil Lenon!

Upitan da li priželjkuje ostanak u klubu i poslije završetka aktuelne sezone, odgovorio je da ta odluka nije na njemu.

"Uopšte ne razmišljam o tome. Klub je sada donio ovakvu odluku, a na ljeto će odlučivati ponovo".

Lenon je posljednji trener koji je uspio da sa Seltikom prođe grupnu fazu Lige šampiona, i to u sezoni 2012/13. Tada su bili drugi u grupi sa Barselonom, Benfikom i moskovskim Spartakom, ali u osmini finala je Juventus bio preozbiljan rival (0:3, 0:2).

Sa Rodžersom je prvak Škotske u prethodne dvije sezone završavao grupnu fazu elitnog takmičenja sa po tri osvojena boda, dok je jesenas prošao grupnu fazu Lige Evrope, pa u 1/16 finala prošle nedelje ispao od Valensije (0:2, 0:1).

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar