Kosovo ponovo hoće u Interpol

Zamjenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Izmi Zeka potvrdio je da su prištinske vlasti ponovo podnijele zahtev za članstvo u Interpolu.

Srbija 25.02.2019 | 21:56
Kosovo ponovo hoće u Interpol
"RTK2" prenosi da je Zeka za program "Radija Slobodna Evropa" (RSE) na albanskom jeziku rekao da je zahtjev podnet 31. januara ove godine.

"Interpol je takođe potvrdio da je primio zahtjev Kosova. Sada postoje tehnička pitanja i politički aspekti koje Kosovo treba da uradi u skladu sa svojim diplomatskim obavezama, tako da kad se održi sjednica Interpola, onda ćemo vidjeti situaciju kako će to ići.

Međutim, vjerujemo da će ove godine biti više angažovanja da Kosovo bude ravnopravno sa svim drugim državama i da će imati direktan pristup u Interpol", kazao je Zeka.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je prošle nedjelje da je Kosovo ponovo podnijelo zahtjev za članstvo u Interpolu i rekao da ne razumije potrebu za takvim samoubilačkim potezima.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

AR

25.02.2019 21:21

Moj daco moj Usrani smo do grla a ti o kosovu I interpolu Pa sad je zagarantovano da ce siptari imati pristup interpolu Zanima me o cemo ces onda laprdati

ODGOVORITE
Name

Kosovo je Srbija !

25.02.2019 22:14

Teroristima kosovskim je mjesto u zatvoru

ODGOVORITE