"Tatice, kažu da si otišao na put"

Današnje novine pune su čitulja i poslednjih pozdrava ubijenom predsedniku AMSS Mirku Butuliji. Čak 84 čitulje objavljene su u dva dnevna lista, u kojima su se opraštali najbiliži, deca, supruga, majka, a potom i poslovni partneri i prijatelji.

Srbija 25.02.2019 | 14:05
"Tatice, kažu da si otišao na put"
"Tatice naš, kažu da si otišao na put. Čekaćemo te da nam doneseš bombone, haljine i patike. I bićemo dobri, bićeš ponosan na nas. Najbolji đaci, studenti, ljudi. Kakav si i ti bio. Fali nam tvoj zagrljaj, tvoja nežnost, tvoje razumevanje. Ta praznina biće doveka", stoji u emotivnom oproštaju dece.



Sličnu čitulju objavila je i supruga Marijana, koja mu je obećala da će čuvati njihovu decu.

"Najdraži moj, ljubavi iskonska, snago moja, osloncu moj, lave, pitoma i nežna dušo, brižni oče, mužu, naša ljubav je uvek bila jaka i biće još jača. Čuvaću ove naše piliće od svih zala i pričaću im kakva si ti ljudina bio, čvrst, jak, a za nas nežan, osećajan, pun ljubavi. Još da ih ojačam i eto me stižem kod tebe da me zagrliš i kažeš da će sve biti dobro. Volim te i voleću te do poslednjeg daha svog života", napisala je neutešna supruga Marijana.



Od ubijenog predsednika AMSS potresnim rečima oprostila se i njegova majka.

"Mili sine, srećo moja, radosti moja, što sam te imala, rodila, i odgojila u čestitog čoveka, brižnog i predanog sina, koji si čitavog sebe predao brizi i pažnji svojih roditelja, svoje supruge, svoje dece. Tugo moja beskrajna, što sam te izgubila, pa mučenički postrada od satanske ruke", napisala je ona.

Komemoracija Butuliji biće održana u Skupštini grada Beograda u utorak 26. februara u 11 časova, dok će ispraćaj na Novom groblju biti u 13.30. Sahrana će biti održana dan kasnije, u sredu 27. februara u Trebinju.

(Kurir) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Austrija

25.02.2019 13:15

Nek mu Bude vjecna slava

ODGOVORITE
Name

Olja

25.02.2019 13:23

pretužno, zbilja. Saučešće porodici

ODGOVORITE
Name

TUŽNO, TUŽNO

25.02.2019 14:04

STA URADI JEDAN MONSTRUM.

ODGOVORITE
Name

RUZA

25.02.2019 14:05

Boze sto uzimas sve sto je vrijedno na ovoj zemlji? Iskreno saucesce porodici ovog divnog covjeka, sina oca i supruga,

ODGOVORITE
Name

Spokoj

25.02.2019 14:11

Tuga i žalost šta čovjek doživi, od onoga kome je životno valjao. Tako obično bude, da te najviše uvrijedi onaj, kome najviše učiniš u životu. Da li je ovo prokletstvo srpskog naroda? Vječni spokoj nepravedno ubijenom sinu, mužu i ocu.

ODGOVORITE
Name

građanin

25.02.2019 18:23

Divan čovjek, ljudina. Saučešće porodici.

ODGOVORITE