BL: Sančo, Bajerova noćna mora!

Engleski tinejdžer je nastavio da teroriše odbranu Bajera iz Leverkuzena.  Dortmund izdržao, prva pobeda bez Rojsa - ponovo je plus tri! Milioneri čuvaju prednost u odnosu na Bajern. . .  Briljantni Sančo održava Dortmund na prvom mestu! Fudbaleri dortmundske Borusije savladali su Leverkuzen na svom stadionu u okviru 23. kola nemačke Bundeslige i tako zadržali mesto na čelu tabele.

Fudbal 24.02.2019 | 22:20
BL: Sančo, Bajerova noćna mora!
Dortmund je poveo preko Zagadua nakon pola sata utakmice, a asistent tog pogotka bio je Džejdon Sančo, koji je izveo korner na "prvu" stativu, pa se na pravom mestu u petercu našao Zagadu i postigao vodeći gol za Borusiju.

Osam minuta kasnije, Kevin Foland je doneo izjednačenje Leverkuzenu, naime, Leverkuzen je odigrao sjajnu akciju i sa nekoliko preciznih kratkih dodavanja izbacili defanzivce Dortmunda iz igre, a Foland je loptu poslao u golmanov bliži ugao "po zemlji" i doneo izjednačenje.

Nije dugo trajala radost Leverkuzena, preciznije, trajala je samo 33 sekunde, pošto je nakon jedne sjajne akcije i centaršuta Diala, na pravom mestu bio Džejdon Sančo, koji je loptu primio u blizini "bele tačke" i poslao je volejem u donji levi ugao, pa je Dortmund ponovo poveo.

Mogli su "Milioneri" i do ubedljivije prednosti, ali je Pako Alkaser video samo gol, ne i potpuno samog Gereira na desnoj strani, pa je Borusija imala samo korner.

Mario Gece, kapiten Dortmunda, povećao je prednost svog tima na 3:1, kada je jedan odbitak sa ivice šesnaesterca poslao tik uz desnu stativu golmana Leverkuzena.

U 71. minutu je Leverkuzen opasno pripretio, ali je golman Dortmunda fantastično reagovao i odbranio maltene siguran pogodak za goste, kojima je trebalo tri minuta da nakon slobodnog udarca dođu do drugog gola. Njihov defanzivac, Džonatan Tah, odlično se ubacio blizu dalje stative, gde ga je iz slobodnog udarca pronašao Džulijan Brant.

Sjajnu šansu su imali fudbaleri Dortmunda da osiguraju trijumf u 86. minutu, kada je Sančo "izvukao" akciju koju je Alkaser usporio, pronašao je Larsena, a ovaj prebacio gol Leverkuzena.

Borusija ostaje na prvoj poziciji Bundeslige sa 54 boda, dok je Leverkuzen sedmi sa 36 osvojenih poena.

Prvi napad Bajerna je odbijen, mini kriza u Borusiji - prekinuta! U derbiju 23. kola Bundeslige, na krcatom Vestfalenu, Dortmund je savladao Bajer iz Leverkuzena i zadržao tri boda viška u odnosu na Bavarce. Zahuktali Bajer sa Peterom Bošom na klupi, čovekom koji je preporodio ovaj tim, dobro se nosio sa Milionerima u većem delu utakmice. Ispostavilo se da je presudio individualni kvalitet čudesnog Džejdona Sanča i jedna neočekivana strela kapitena Marija Gecea u malu mrežicu. Na kraju - 3:2. 

Posle tri vezana remija Borusija je konačno slavila. Slavila bez svog najboljeg igrača, duše tima - marka Rojsa, što ovom trijumfu daje dodatno na značaju. Još jednom se potvrdilo da je Rojs lokomotiva u Favrovoj kompoziciji. Kada su uhvatili goste na prepad i poveli sa 3:1, Milioneri nisu uspeli da prelome utakmicu. Pako Alkaser ponovo je potvrdio da nije napadač broj jedan i da to ne može da bude u Borusiji. Jednostavno, kada startuje, Španac je potpuno neupotrebljiv. Tako je bilo i danas. 

Od 12 pogodaka koliko je postigao u Bundesligi, Alkaser je samo jedan dao kada je počeo utakmicu?!

Da ne beše mlađanog Sanča ko zna kako bi se ovo danas završilo po Borusiju. Na njegov centaršut iz kornera domaći su poveli - pogodio Zagadu - a onda je 18-godišnji Englez sam zatresao mrežu za drugo vođstvo Borusije. Prethodno je Foland poravnao. Taj drugi pogodak Dortmunda najlepši je momenat na meču. Centaršut Dijaloa sa boka i volej iz prve Džejdona Sanča. Rutina kao da mu je 28, a ne 18 godina...   

Gece je iskoristio jednu lošu reakciju odbrane Bajera u 61. minutu i povećao na 3:1, ali gosti se nisu predavali. Na 15 minuta pre kraja Džonatan Ta je iskoristio centaršut Julijana Branta - 3:2! 

Krenuli su posle tog pogotka Bošovi momci na sve ili ništa, otvorilo se dosta prostora za kontre, međutim rezultat se više nije menjao. 

Borusija je izdržala. 

Prva pobeda bez povređenog Rojsa. 

Džejdon Sančo je u tri nastupa protiv "Apotekara" učestvovao u sedam golova svog tima!

Tri je postigao sam, dok je asistirao četiri puta.

Večeras je gol i asistenciju upisao u prvom poluvremenu, dok je Mario Gece na nastavku odveo svoj tim do dva gola prednosti.

Ali, "Vestfalen" je od osvete svog bivšeg šefa Petera Boša strahovao od 75. minuta i pogotka Džonatana Taha.

Ipak, Holanđanin će morati čekati neku novu priliku...

U prvom dijelu najzanimljivije je bilo u periodu od 30. do 38. minuta. Tada su viđena tri gola.

Prvo je na centaršut Sanča najspretniji u šesnaestercu Leverkuzena bio Dan-Aksel Zagadu, da bi Kevin Foland prizemnim udarcem sa 20 metara pronašao bliži ugao i savladao Romana Burkija.

Samo minutu kasnije fantastičan pogodak mladog Engleza u dresu Borusije.

Abdu Dijalo je uputio centaršut sa lijeve strane, a Sančo je na drugoj stativi uhvatio volej i pogodio dalji ugao za novo vođstvo "Milionera".

U nastavku još dva pogotka.

Mario Gece je u 60. minutu postigao treći gol za domaćine, ali je odbrana Borusije još jednom popustila u 75. kada je Džonatan Ta ostao usamljen na drugoj stativi nakon centaršuta iz prekida i poslao loptu iza leđa Burkija.

Ali, "Vestfalen" ovaj put nije vidio scenario iz posljednje domaće utakmice "žuto-crnih" kada se Hofenhajm vratio iz tri gola minusa i u Sinshjam odnio bod.

Borusija sada ima tri boda prednosti ispred drugoplasiranog Bajerna...

BUNDESLIGA, 23. KOLO:

Hannover - Ajntraht Frankfurt 0:3 (0:0)
/Rebić 53, Jović 64, Kostić 90/

Borusija Dortmund - Bajer Leverkuzen 3:2 (2:1) 
/Zagadu 30, Sančo 38, Gece 60 - Foland 37, Ta 75/

odigrano u subotu

Borusija Menhengladbah – Volfsburg 0:3 (0:1)
/Gerhart 38, Mehmedi 68, 83/

Bajern - Herta 1:0 (0:0)
/Havi Martinez 62/

Frajburg - Augzburg 5:1 (3:0)
/Petersen 9, 43, Grifo 30, Valdšmit 64, Niderlehner 84 – Kedira 52/

Majnc - Šalke 3:0 (1:0)
/Onisivo 18, 84, Mateta 73/

Fortuna Dizeldorf - Nirnberg 2:1 (0:1)
/Everton 63, Ajhan 84 - Loven 41/

odigrano u petak

Verder - Štutgart 1:1 (1:1)
/Zuber 1 - Klasen 45/

u ponedjeljak

RB Lajpcig - Hofenhajm (20.30)

TABELA: Borusija Dortmund 54, Bajern Mihnen 51, Borusija Menhengladbah 43, RB Lajpcig (-1) 41, Volfsburg 38, Ajntraht 37, Bajer Leverkuzen 36, Hofenhajm (-1) 33, Verder 32, Herta 32, Majnc 30, Fortuna 28, Frajburg 27, Šalke 23, Augzburg 18, Štutgart 16, Hanover 14, Nirnberg 13.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar