Milojević: Salcburg i Krasnodar smo „slučajno“ izbacili!

Želim im da dođu do finala Lige Evrope! „Drago mi je da nastavljaju svoje borbe i voleo bih da se ponovo susretnemo, pa da ih ponovo "slučajno" izbacimo“, kaže strateg crveno-belih.

Fudbal 22.02.2019 | 21:15
Milojević: Salcburg i Krasnodar smo „slučajno“ izbacili!
Trener Crvene zvezde Vladan Milojević svestan je da njegovu ekipu čeka prilično neugodno gostovanje u Surdulici, tako da predstojeći 159. večiti derbi, koji je na programu iduće subote (2. mart, 18.00) u potpunosti ostavlja u drugom planu.

Radnik je Zvezdina redovna mušterija, poražen je u svih osam dosadašnjih međusobnih mečeva uz impozantnu gol razliku u korist srpskog šampiona 34:2, ali ovoga puta deluje da Beograđane očekuje znatno teži posao, s obzirom da ekipa Milana Milanovića igra dosta dobro i drži visoko osmo mesto na tabeli.

"Čeka nas jedno nezgodno gostovanje ekipi koja u poslednje vreme ima možda i najbolji tim. Radnik ima spoj mladosti i iskustva, a doveo je i dobra pojačanja tokom zime, pored povratnika iz inostranstva. Ima i nekoliko dobrih pojedinaca u svim linijama tima, ali glavna snaga su kolektiv i disciplina. Radnik isto igra i na strani i kod kuće, i za to zasluge najviše pripadaju Milanu Milanoviću, vidi se njegov trenerski pečat. Uvek je teško igrati protiv njih i biće sasvim različita utakmica od prethodnih", rekao je Milojević.

Za vikend se predviđaju i loši vremenski uslovi, što može da utiče na sam kvalitet susreta u Surdulici.

"Čuli smo da će biti lošije vreme, ali se spremamo kao i za svaki meč do sada. Očekumem veliku podršku naših navijača, kao i kvalitetnu i zanimljivu, ali i tešku utakmicu. Što se terena tiče, u Surdulici su pravi domaćini i verujem da će učiniti sve kako bi teren bio u najboljem mogućem stanju. Koliko će u tome uspeti, ne treba o tome unapred toliko pričati. Mi smo spremni za svakakve uslove".

Šef stručnog štaba šampiona Srbije osvrnuo se i na stanje povređenih igrača, Milana Rodića, DušanaJovančića i Marka Gobeljića.

"Njihov oporavak ide u jako dobrom pravcu. Uradili su kontrolne preglede i videćemo kada će moći apsolutno da uđu u 100 odsto ritma treninga. Ostalih kadrovskih problema nemamo, ali vidite i sami da vlada grip u celoj Srbiji, velike su promene temperature, Ben je imao virus i kada je tako onda mora da se miruje. Neće me iznenaditi ako se pojavi još neki igrač koji ne može da igra".

Milojević je naglasio da nema kalkulacija, bez obzira što se bliži večiti derbi. Ne treba očekivati mnogo izmena u timu u odnosu na derbi sa Vojvodinom.

"Tim biram, između ostalog, i shodno profilu igrača koji odgovaraju uslovima za igru. Sa druge strane, ova nam je najbitnija utakmica i samo o njoj mislimo. I da imam igrače kojima preti suspenzija zbog kartona, i oni bi igrali. Imam poerenje u sve svoje igrače i svi zaslužuju šansu".

Pojačanja se postepeno prilagođavaju.

"Uvek imate igrače koji se brže ili teže prilagode, neću žuriti ni sa kim od novajlija. Svi oni nisu došli da budu tu šest meseci ili godinu dana, ne treba im stavljati pritisak, jer dolaskom u Zvezdu moraju da ga nose. Jako je važno da se upoznaju sa ekipom kroz treninge, da dođu do samopouzdanja i da se prikažu u najboljem svetlu na utakmicama. Svaki igrač u dresu Crvene zvezde želi da ostavi pozitivan prvi utisak, zato sam strpljiv i nema potrebe da žurimo. Nema ništa sporno kod njih što se tiče ljudskih i igračkih vrednosti, samo je vreme adaptacije. Sva pojačanja su dugo praćena, došli su jer su to zaslužili svojim igrama, predstavljaju budućnost Zvezde, imaju veliki potencijal i sigurno će ostaviti dubok trag".

Za kraj se osvrnuo i na rezultate u Ligi Evrope, odnosno uspehe Krasnodara i Salcburga, ekipa koje je Crvena zvezda eliminisala prethodno u evropskim pohodima.

"Krasnodar i Salcburg smo "slučajno" izabcili... Drago mi je da nastavljaju svoje borbe i voleo bih da se ponovo susretnemo, pa da ih ponovo "slučajno" izbacimo. Šalu na stranu, to i nama daje na vrednosti, to su jako dobre i kvalitetne ekipe, kao što su bili i naši protivnici u Ligi šampiona. Mi guramo našu priču. Te utakmice sa Krasnodarom i Salcburgom su bile možda i naša prekretnica, da budemo bolji i mogli smo mnogo da naučimo iz tih duela. To su velike ekipe, pogotovo Salcburg, želim im da doguraju i do finala i da osvoje Ligu Evrope, zašto da ne", završio je Milojević.





Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar