Šaban će počivati pored Glogovca

Legendarni pjevač narodne muzike Šaban Šaulić, koji je tragično nastradao u Njemačkoj, biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu i počivaće pored glumca Nebojše Glogovca.

Srbija 20.02.2019 | 09:57
Šaban će počivati pored Glogovca
Direktor Javno-komunalnog preduzeća „Pogrebne usluge” otkrio je  da se zaposleni pripremaju za sahranu čovjeka koji je svojim glasom i pjesmama obilježio ne samo narodni melos već i srpsku kulturu uopšte, ali da se čeka da porodica Šaulić precizira detalje sahrane.

Naime, sahranjivanje u Aleji zaslužnih građana odobrava služba Protokola gradonačelnika Beograda i regulisano je gradskom Odlukom o uređenju i održavanju groblja i sahranjivanju.

Baltovski pojašnjava da na osnovu pomenute odluke, u Aleji zaslužnih građana mogu da budu sahranjeni nosioci najviših odlikovanja Republike Srbije, akademici SANU i počasni građani Beograda.

“Gradonačelnik Beograda ima pravo da u izuzetnim situacijama odluči o dodjeli mjesta za sahranjivanje ličnosti za koju se procijeni da je dala značajan doprinos kulturi i javnom životu grada i republike u oblasti u kojoj je djelovala, a ne pripada navedenim kategorijama”, objašnjava Baltovski.

Podsjetimo, legendarni pjevač Šaban Šaulić izgubio je život u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj. Iako je odmah helikopterom prebačen u bolnicu u Bilefeldu, napori stručnjaka koji su ga reanimirali dva i po sata nisu urodili plodom.

(Pink.rs)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

janko

20.02.2019 12:32

Tu ti i jeste mjesto kralju naš, velikan si bio, a jos veći ćeš ostati. Cast mi je bila odrastati uz tvoj vokal i tvoje magicne pjesme. Saucesce porodici / sucut, i laka ti crna zemlja bila kralju nas

ODGOVORITE
Name

Austrija

20.02.2019 13:50

Laka mu crna zemlja bila bio si kralj do zadnje sekunde.

ODGOVORITE
Name

Tanja

20.02.2019 21:10

tuga

ODGOVORITE
Name

Tanja

20.02.2019 21:11

tuga i zalost

ODGOVORITE