Telefon da nosiš kao narukvicu?

Kineska kompanija TCL još je jedan u nizu proizvođača koji su se priključili trendu pametnih telefona sa savitljivim ekranima. Oni se, međutim, nisu zadovoljili samo "običnim" uređajem na preklop.

Informacione tehnologije 19.02.2019 | 14:45
Telefon da nosiš kao narukvicu?
TCL je prikazao pet različitih mogućnosti izgleda takvog telefona, od kojih jedno rješenje privlači posebnu pažnju. I dok su prva četiri samo "varijacije na zadatu temu" (preklapanje po horizontali i vertikali, na unutra i na spolja), peti je nešto što do sada nije tako često bilo viđano.

To dizajnersko rješenje predstavlja smartfon sa savitljivim ekranom koji korisnik može da obavije oko ruke kao narkuvicu.

TCL je prethodno najavio da svoj prvi uređaj sa savitljivim ekranom planira da predstavi 2020. godine, ali je ostalo nejasno kakvi su njihovi stvarni planovi kada je njegov razvoj u pitanju.

Napomenuto je samo da bi inovativna tehnologija mogla da bude primijenjena u kod drugih uređaja, kao što su pametni televizori.

Sadašnja rješenja savitljivih ekrana ne omogućavaju savijanje kakvo je ovde prikazano, budući da su oni deblji nego rješenje koje je TCL prikazao, piše Engadget.

Javlja se i pitnje softvera. Iako se pretpostavlja da će Android moći da radi i na takvim savitljivim ekranima, nije poznato kako će to zaista izgledati u praksi.

Sve u svemu, za sada nije sasvim sigurno koliko će TCL uspjeti da ovu svoju zamisao sprovede u djelo, ističe "CNet", dodajući da je još uvijek rano da bi se bilo šta na ovu temu tvrdilo.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

S10

19.02.2019 21:12

Novi Samsung S10 je upravo savitljiv i ide naruku i treba uskoro izaci ....

ODGOVORITE