Influenseri i dalje gube milione pratilaca na Instagramu

Problem sa gubljenjem pratilaca na Instagramu još nije rešen, a nastalu situaciju prouzrokovalo je brisanje neautentičnih profila, pišu strani mediji.

Zabava 18.02.2019 | 11:25
Influenseri i dalje gube milione pratilaca na Instagramu
Dok iz popularne mreže obećavaju da će se sve brzo vratiti u normalno stanje, influenseri i dalje gube milione pratilaca.

Iz Instagrama su ranije saopštili kako su primetili otvaranje velikog broja lažnih profila zarad prikupljanja "popularnosti" na mreži, zbog čega su odlučili da brišu sve neaktivne profile, što uključuje one koji nemaju nikakve postove, lajkove ili komentare.

"Nedavno smo uvideli da se brojni nalozi koriste za veštačko povećanje publike na mreži. Počećemo da uklanjamo neautentične profile, lajkove i komentare sa naloga koji koriste aplikacije trećih strana kako bi povećali njihovu popularnost. Sprovodimo nekoliko koraka kako bismo ograničili ovu vrstu neželjenog ponašanja. Profili koje identifikujemo pomoću ovih usluga primiće poruku u aplikaciji koja ih upozorava da smo uklonili neautentične navode. Takođe ćemo ih zamoliti da osiguraju svoj nalog promenom lozinke", kazali su nedavno iz Instagrama.

Prema najnovijim informacijama, Instagram je obećao kako će do sutra problem biti rešen.

Platforma u vlasništvu Facebooka već nekoliko dana obaveštava korisnike o nastalom problemu.

Podsećamo, zbog ovog problema brojne slavne ličnosti izgubile su milione pratitelja. Među njima je i Kajli Džener koja je izgubila 2,5 miliona pratilaca, a po milion pratilaca izgubile su i Selena Gomez, Arijana Grande i Keti Peri. 

B 92
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nije bolest sve što boli

18.02.2019 15:21

bolest "modernog" doba

ODGOVORITE