Četvrti Kup za kapitena: Ovakva finala ostaju urezana!

U prvom "mandatu" je osvojio trofej 2008. i 2009. godine, a sada drugu sezonu zaredom - 2018. i 2019. u Nišu protiv Crvene zvezde.

Košarka 18.02.2019 | 10:30
Četvrti Kup za kapitena: Ovakva finala ostaju urezana!
Po glasu se čuje koliko mu je značilo!

Novica Veličković je tokom utakmice, kao što radi i svaki kapiten, često "vikao" na svoje saigrače traživši od njih više, a to "više" došlo je u vidu nagrade trofeja Kupa Radivoja Koraća koji su crno-beli osvojili "penalima" na 0,2 sekunde do kraja.

Tada je Veličković mogao da pusti "glas" kako bi proslavio sa svojim saigračima, za koje je u razgovoru s novinarima imao samo reči hvale.

"Mislim da je svaka borba za trofej emotivna. Bila je stvarno teška utakmica, iskoristio bih priliku da čestitam Zvezdi na fer igri, baš je bila utakmica sa dosta teških ubačenih šuteva. Videli ste na 0,2 sekunde do kraja se nije znalo ko će dobiti. Ovo su finala koja ostaju urezana...", kazao je Novica Veličković i potom posle pauze dodao:

"Naše zajedništvo i timski duh, izvanredano ove godine, sada dolazi do izražaja".

Mnogo se pričalo i o tome da li je bio faul na Džoku Lendejlu kada je pored njega pod košem bio Bili Beron, a svoje viđenje te situacije dao je i Novica Veličković.

"Ne znam, iz mog ugla mislim da jeste, ali ne bih da komentarišem sudijske odluke".

Kapiten Partizana potom je nastavio da hvali svoje mlade saigrače kazavši da se baš u ovakvim utakmicama "raste", kao i da su neki zaslužili veliko poštovanje za doprinos na današnjoj utakmici uprkos velikom pritisku.

"Veliki je pritisak, četiri dana tri utakmice, ako izgubiš ideš kući. Momci zaista napreduju, danas je Aleks u poslednjoj četvrtini preuzeo bitne stvari na sebe".

"Kao tim zaista delujemo dobro. Ovo će nam sigurno značiti mnogo na aspektu samopouzdanja, rasteš se kad u finalu dobiješ i osvojiš trofej. Uz to, Zvezda i mi smo najveći rival...", naveo je Novica koji je dodao i šta je najvažniji recept za pobede:

"Energija, trčanje i borba su presudni!"

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar