Gasi se olimpijski plamen na EYOF-u...

Gašenjem olimpijskog plamena te oficijelnim i zabavnim programom u petak će u Istočnom Sarajevu biti ozvaničen završetak Evropskog omladinskog olimpijskog festivala 2019. godine (EYOF).

Ostali sportovi 15.02.2019 | 08:30
Gasi se olimpijski plamen na EYOF-u...
Predsjednik Skupštine Grada Istočno Sarajevo, Miroslav Lučić, kazao je danas da su priredili izuzetnu ceremoniju zatvaranja, kako bi na veličanstven način zaključili dugogodišnji rad na pripremi i organizaciji EYOF-a.

Istakao je da je u oficijelnom dijelu ceremonije, kojoj će prisustvovati svi takmičari, predstavnici olimpijskih nacionalnih komiteta, tri člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te ostali predstavnici političkog i diplomatskog života u BiH, planirana dodjela medalja, primopredaja zastava, te gašenje Olimpijskog plamena.

Predsjednik Koordinacione komisije EYOF-a, Jozef Liba, naglasio je da su do sada dobili samo pozitivne utiske svih učesnika, te da nisu imali nikakve pritužbe u vezi s organizacijom sportskih događaja.

Predsjednik Liba je kazao da održavanje EYOF-a 2019. predstavlja jako dobar preduslov za budući razvoj zimskih sportova u BiH.

Izrazio je nadu da će građani Sarajeva i Istočnog Sarajeva danas pokazati gostoprimstvo, kako bi se takmičari i ostali gosti ponovo vratili u Bosnu i Hercegovinu.

Zamjenik direktora EYOF-a 2019. godine, Natko Sudžuka, istakao je da u organizacionom smislu sve protiče u najboljem redu, te da do sada nisu imali nijednu grešku.

Pozvao je sve građane Sarajeva i Istočnog Sarajeva, ali i iz drugih dijelova BiH, da u što većem broju prisustvuju ceremoniji zatvaranja EYOF-a 2019. godine.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar