Video: To mogu samo ludi Grci i blesavi Janakopulos!

Crvene tange na klupi Olimpijakosa! Na kraju prekid polufinala Kupa Grčke! Tange i prekid: Olimpijakos napustio halu, PAO u finalu (verovatno)! Ružne scene iz OAKA arene. . .

Košarka 13.02.2019 | 21:05
Video: To mogu samo ludi Grci i blesavi Janakopulos!
Svega smo se nagledali prethodnih godina tokom košarkaških duela između Panatinaikosa i Olimpijakosa. Međutim, temperamentni Grci i predsednik PAO-a Dimitris Janakopulos definitivno su večeras prešli igricu.

Duel dva giganta u okviru polufinala Kupa završen je posle samo 20 minuta. Ponovo je odigran u naelektirisanoj atmosferi dvorane OAKA. Zeleni su imali prednost od 15 poena (40:25) posle prvog poluvremena, a Pirejci su razočarani lošim suđenjem odbili da nastave meč.

Bio je to uvod u novi haos. Predsednik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos je, želevši da razgali svoje navijače, uzeo crvene tange i ostavio ih na klupi Olimpijakosa. Bio je povod da igrači i stručni štab kluba iz Pireja definitivno odbiju da nastave meč i napuste dvoranu OAKA. 

„Užasnuti smo. Ne možemo da budemo deo ove farse. Ovako nešto ne želimo više da prihvatimo. Ljudi koji su na čelu ovog sporta bi trebalo da urade nešto povodom ovoga“, rekao je generalni menadžer crveno-belih Hristos Stavropulos.

Izvesno je da će Panatinaikos otići u finale Kupa Grčke.



Veliki derbi Panatinaikos - Olimpijakos u polufinalu Kupa Grčke prekinut je posle prvog poluvremena. Ovaj put ne zbog divljanja huligana, već zbog odbijanja gostiju da izađu na parket OAKA arene nezadovoljni tretmanom kod sudija.

Košarkaši Olimpijakosa prvo su ostali u svlačionici duže nego što je predviđeno, a zatim i napustili dvoranu, prenose grčki mediji.

Rezultat posle prve dve četvrtine bio je 40:25 u korist Panatinaikosa, koji će gotovo sigurno proći u finale gde je od ranije PAOK, dok crveno-bele iz Pireja verovatno čeka prilično stroga kazna.

Naelektrisana atmosfera karakteristična je za duele Olimpijakosa i Panatinaikosa bez obzira o kom sportu se radi, a da će i ovaj put tenzija biti velika moglo se zaključiti već u prvom minutu utakmice, pošto su crveno-belima svirana čak tri faula za samo 28 sekundi igre.

Opštem ludilu u dvorani doprineo je i predsednik Panatinaikosa koji je, dok su se u Olimpijakosu premišljali da li da nastave utakmicu, ostavio crvene tanga gaćice na gostujućoj klupi.

GRČKI KUP - POLUFINALE

Sreda

Kimis - PAOK 61:72
Panatinaikos - Olimpijakos 40:25 - prekid

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar