Srpski klubovi: Nećemo ni blizu Splita!

VSS uz klubove – do kraja sezone najmanje 200 km od Splita! Srpski klubovi uputili su dopis Regionalnoj ligi u kome se ističu da iz bezbedonosnih razloga ne žele da igraju u Splitu i od 200 kilometara do kraja sezone.  Učesnici prve i druge Regionalne vaterpolo lige saglasili su se da je gostovanje u Splitu i okolini postalo neprihvatljivo nakon etnički motivisanog napada na igrače Crvene zvezde.

Ostali sportovi 14.02.2019 | 12:30
Srpski klubovi: Nećemo ni blizu Splita!
Vaterpolo savez Srbije i klubovi doneli su odluku na sastanku u Kući vaterpola nakon što su vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti u Splitu pred meč sa Mornarom u Regionalnoj ligi proteklog vikenda.

U Kući vaterpola u sredu je održan sastanak rukovodstva Vaterpolo saveza Srbije i svih srpskih klubova, učesnika Regionalne vaterpolo lige, a to su Crvena zvezda, Partizan, Šabac, Radnički, Vojvodina, Nais i Valjevo.

Glavni zaključak u svetlu napada na vaterpoliste Zvezde u subotu na splitskoj rivi, jeste da srpski klubovi do kraja ove sezone ne žele da gostuju u Splitu, ni u mestima koja su od tog grada u Dalmaciji udaljena manje od 200 kilometara.

"Svi smo svesni dogadjaja koji su se odigrali u Splitu 9.2.2019. pred odigravanje utakmice 12. kola VK Mornar – VK Crvena zvezda gde su napadnuti sportisti VK Crvena zvezda hladnim oružjem, od strane grupe huligana. Nažalost, taj napad huligana bio je motivisan etničkom mržnjom, što u svakom slučaju predstavlja najteži mogući vid nasilja. Samo pukom srećom po sve nas, taj napad se nije završio tragičnim ishodom", navodi se u dopisu.

Dodaje je da je "ohrabrujuća brza reakcija hrvatske policije i to što su svi relevantni faktori u Hrvatskoj, politički i sportski, osudili incident".

"Iskreno verujemo da se neće samo na tome završiti, već da će počinioci ovog zlodela biti najstrože kažnjeni. Inicirano navedenim, rukovodstvo Vaterpolo saveza Srbije je održalo sastanak sa predstavnicima srpskih klubova, učesnika RVL kako bismo analizirali novonastalu situaciju i preduzeli odredjene korake. Kao zaključak donesen je jedinstven stav svih srpskih klubova, učesnika RVL da do kraja tekuće sezone ne učestvuju na sportskim borilištima u gradu Splitu, kao i sportskim borilištima koji se nalaze na udaljenosti manjoj od 200 kilometara od Splita iz bezbednosnih razloga".

U dopisu piše i da je za VK Crvena zvezda u ovom trenutku neprihvatljivo da gostuje u Splitu, pa se upućuje molba da se izmesti mesto odigravanja kako bi se završilo takmičenje.

"Molimo vas da nam odgovorite do utorka 19. februara", zaključuje se.

U napadu je najteže prošao golman Aleksandro Kralj, koji je morao da skače u more u begu i ima povrede nosa i posekotinu nože, Dušan Vasić je dobio udarce u potiljak, a Miloš Maksimović u nogu.

Do kraja takmičenja u A1 ligi, odnosno do početka plej-ofa, treba da se odigra još pet kola, kao i odloženi meč 12. kola između Mornara i Zvezde.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar