Miličević: Biće novih projekata

- Novi kružni tok, gradski most, toplifikacija, obilaznica. . . samo su neki od projekata koje planira da u Tesliću realizuje načelnik opštine Milan Miličević.

Republika Srpska 13.02.2019 | 10:12
Miličević: Biće novih projekata
U proteklih šest godina mandata načelnika opštine Milana Miličevića, uvjerili smo se da su u Tesliću pokrenuti i realizovani, mnogi infrastrukturni projekti, koji su od ogromnog značaja za razvoj ove opštine.

To je, između ostalog, 85 kilometara puteva, preko sedam kilometara pješačkih staza, tri kilometra ulica, 41 most, 77 kilometara vodovodne mreže, 30 kilometara kanalizacione mreže, osam sportskih poligona, četiri školska objekta...

Većina je realizovana iz vlastitih sredstava, što su prepoznale i mnoge međunarodne organizacije, te je opština Teslić vlasnik mnogih priznanja i certifikata.

Nastavak realizacije svih projekata, ali i pokretanje novih kapitalnih investicija, očekuje se i u narednom periodu.

To se posebno odnosi na nekoliko, velikih, infrastrukturnih projekata u samom gradu, a koje nam je potvrdio i načelnik opštine Milan Miličević.

Izgradnjom novog kružnog toka na skveru, između katoličke crkve i gradskog mosta, a za, kako nam je rekao načelnik Miličević, već postoji sva potrebna dokumentacija grad bi sem funkcionalnijeg saobraćaja, poprimio i ljepši, urbaniji izgled.

U sklopu tog projekta planirana je izgradnja nove saobraćajnice od crkve sv. Proroka Ilije na Bariću prema poslovnoj zoni „Lanara“, odnosno obilaznice oko užeg gradskog jezgra.

Realizacijom ovih projekta značajno bi se smanjile gužve i rasteretio saobraćaj u samom centru grada.

Miličević navodi i da je u planu potpuna rekonstrukcija gradskog mosta na rijeci Usori, a koja je neophodna zbog svoje dotrajalosti, te da će se pristupiti rekostrukciji i modernizaciji centralnog manifestacionog trga po ugledu na manje evropske gradove.

Već započeta realizacija projekta regulacije i uređenja korita rijeka Velike i Male Usore, značajna za zaštitu šireg urbanog područja Teslića od poplava, kao i za uređenje i otvaranje novih površina za stambenu izgradnju, čine da Teslić poprima urbaniji i moderniji izgled. U planu je i izgradnja novih pješačkih staza uz novouređeno korito na potezu od Margite do gradskog mosta, te dalje prema Banji Vrućici, kao i pješačka staza prema Donjem Rankoviću.

Pored svega navedenog, nastavljaju se svi do sada započeti ili planirani projekti u užem i širem području opštine, izgradnjom putne infrastrukture, primarne i sekundarne mreže vodosnabdjevanja, kanalizacione mreže i prečistača otpadnih voda,  rekonstrukcije i proširenje vodovodne filter stanice, te zamjene starih azbestnih cijevi glavnog cjevovoda u urbanom području opštine Teslić, izmještanja gradske deponije, te projekta toplifikacije grada.

Navedeni projekti ukupne su vrijednosti od nekoliko miliona konvertibilnih maraka i najveća su poslijeratna planirana ulaganja u opštinu Teslić.

(BN)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Semafora

13.02.2019 09:14

Nemojte samo uvoditi Tramvaje i toplu vodu ko u Banjaluci.

ODGOVORITE
Name

Ре

13.02.2019 09:51

Има коднас у БЛ трамвај, 1 вози за Лакташе

Name

Mili

13.02.2019 10:55

Vrati se ti više svojim pacijentima... Dosta i tebe u politici

Name

eko-reciklaza

13.02.2019 09:27

To, to, zeljni smo kruznih tokova!

ODGOVORITE
Name

Uh

13.02.2019 09:29

Ma ja ne videh neke posebne projekte?

ODGOVORITE
Name

Prvoborac

13.02.2019 13:16

Ti ne vidje zato što nećeš da vidiš!

Name

Pitanje za Milicevica

13.02.2019 09:49

Kada ce Dragan Bogdanic konacno u zatvor, za sve sto je pokrao i za sav kriminal koji je uradio?

ODGOVORITE
Name

Zeki Press

13.02.2019 10:03

Dragi moji, nase drustvo afirmise vrijednosti o kojima Vi govorite. Zbog toga nisu zatvor i tuzilastvo nadlezni nego komisija za privredno-tehnicku rehabilitaciju. Primjer za uspjesnu saradnju sa spoljnim saradnicima je firma Batagon, koja se obavezuje preuzeti svu privredno-tehnicku dokumentaciju stranke u pregovorima. Posto niko drugi nije imao petlje, fakticki. Cao, kumice, Caos!

Name

projekat pomoci ljudima da idu

13.02.2019 11:38

To nas ne zanima ...ko otvori fond za davanje podsticaja za ljude koji odlaze da imaju za kartu i stan prvi mjesec ..odmah vam vraca po prijemu plate..jos ce i dijaspora da glasa za vas ..Dobra vijest je da u msrtu u Banja Lucu dolaze Slovenci za ponudom za zaposljavanje.. Bice to nasto kao sajam zapisljavanja to Sovenacke firme nude..raspitajte se i otidjite da vidite imal sta za vas..to je PROJEKAT..skoro su. Hrvati u Brckom i Bijeljini trazili radnike...

ODGOVORITE
Name

Re

13.02.2019 13:50

Kad bude kredita bit ce I nastelovanih tendera za izgradnju “vodjenja naroda u krug “ kroz kruzne I svakojake tokove..

ODGOVORITE
Name

Velja

13.02.2019 17:10

Oprosticu ti sto nesredi nasu skolu. Ali kad pogledam ko se sve gura na mjesto nacelnika, ipak ti ostani do daljneg. Istina, radi se tu i tamo ponesto za vrijeme tvog mandata. Nije nesto ali ipak se pomice za razliku od predhodnika tvojih koji opet nisu nista cinili. Ovi sto kritikuju kruzne tokove vjerovatno nemaju vozacku... kruzni tok je od znacaja za brzi razvoj saobracaja. Jedan je uradjen i dokazao efikasnost...

ODGOVORITE
Name

Ljubo

13.02.2019 18:20

Da jedno 30 godina na vlasti Miličeviću budeš možda bi završio dio od toga što je navedeno, vidjeli su Teslićani te tvoje velike projekte u proteklih 6 godina.

ODGOVORITE