Erik Nelson položio zakletvu

Novi ambasador SAD u BiH Erik Nelson položio je zakletvu, saopštilo je Savjetodavno vijeće za BiH.

Bosna i Hercegovina 12.02.2019 | 22:46
Erik Nelson položio zakletvu
U saopštenju objavljenom na "Fejsbuku" Vijeće uputilo je čestitke novom ambasadoru. 

"Savjetodavno vijeće za BiH ambasadoru Nelsonu želi sve najbolje i raduje se saradnji s njim i sa timom američkog Stejt departmenta za evroatlantske integracije BiH", navodi se u saopštenje. 

Vijeće je zahvalilo bivšem ambasadoru Morin Kormak na svemu što je učinila kako bi podržala demokratske principe i ojačala vladavinu zakona u BiH. 

Glasanjem u američkom Senatu je 2. januara potvrđeno da je Erik Nelson novi ambasador SAD u BiH, nakon što je 28. novembra senatski Odbor za spoljnu politiku usvojio njegovu nominaciju za ovu funkciju. 

Nelson je od 2015. godine vršio funkciju zamjenika izvršnog sekretara i direktora Izvršnog sekretarijata u sklopu Stejt departmenta. 

Prije toga, novi ambasador u BiH obavljao je funkciju direktora Kancelarije za elektronsku diplomatiju, zamjenika otpravnika poslova u Ambasadi SAD u Kostariki, a radio je i u Ambasadi SAD u Islamabadu i u Generalnom konzulatu SAD u Minhenu, saopšteno je iz Stejt departmenta. 

Nelson je od 1990. godine obavljao diplomatske poslove još u Milanu, Meksiko Sitiju, Frankfurtu i u Dominikanskoj Republici. 

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

AR

13.02.2019 06:42

Kako Ono baja nas Odlazeca administracija sad ce nam biti bolje Haaaahhhaaassaahhhaaaaaaaaaa

ODGOVORITE
Name

Kiki

13.02.2019 10:17

Ovo ce biti nadolazeca administracija...ima da ga pregazi ko rijeka Bosna Doboju 2014...

Name

Hare

13.02.2019 07:56

Dobro došla odlazeća administracijo

ODGOVORITE
Name

Jok more

13.02.2019 15:32

Dolazeća administracija, odlazeća administracija, duboka država, plitka država u vašingtonu..., nema od toga više ništa, takvih dilema bdefinitivno više nema. Kod ovoga se Dodik Milorade ogrijati neće. Džaba mu sva ona krajnja, teška i crna politička desnica evropejska, za čije skuteve se pokušava okačiti. I barem negdje se priključiti. Ostaje sam na ledini sa svojom privatnom politikom.

ODGOVORITE