Srbi u Americi pisali Trampu

Zajednica američkih Srba u okviru "Kosovo prodžekta" predala je predsedniku SAD Donaldu Trampu, Kongresu i Stejt Departmentu peticiju.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Nju je do sada potpisalo više od 35.000 ljudi.

U peticiji se zahteva da se zaustavi progon pravoslavnih hrišćana na Kosovu.

U toj peticiji se apeluje na Sjedinjene Države da zaustave podršku progonu hrišćana i manjinskih zajednica na Kosovu, kaže se u saopštenju dostavljenom Tanjugu. 

Među potpisnicima peticije su, kako se navodi, i lideri zajednice američkih Srba koja se sastoji od sveštenika pravoslavne crkve, nosioca Emeritus katedre naučne fondacije Tesla, predsednik Srpskog nacionalnog veća, kao i mnogobrojni vlasnici malih preduzeća, advokati i pravnici. 

Ističe se da su zajednica američkih Srba i njihovih prijatelja pokrenula je pre nešto više od mesec dana peticiju o neodrživoj situaciji na Kosovu, uz navođenje da je više od 250.000 pravoslavnih hrišćana, mahom Srba, i drugih manjina, uključujući Jevreja i Roma, etnički očišćeno i proterano sa Kosova. 

Veliki broj ljudi je ubijen, kuće i farme su opljačkane, spaljene i uništene, dok je više od 150 crkava i manastira oštećeno ili u potpunosti uništeno. Hrišćani na Kosovu su izloženi brutalnom nasilju dok je pristup mestima za molitvu zabranjen ili blokiran. Hrišćani i druge manjine lišene su u potpunosti ili delimično osnovnih potreba, hrane, lekova i medicinskih materijala, ukazuje organizacija "Kosovo prodžekt".

(Tanjug)

KOMENTARI10
POŠALJITE PORUKU

Vilenjak

12.02.2019 11:58

E moji Srbi iz Ameriku! Prvo i zadnje, sam predsjednik koji se eto desio da je psihicki bolestan , ne haje za Kosmetom. On nije domacin, i kad to vide stranci i siptari pa normalno da nikog nije briga. Ako si ti kao domacin kukavica, lazov, lopov pa normalno da se to odrazi na kompletnu zajednicu. Nije trump kriv nije stranac, mi smo. Nasa drzava koja je sastavljena od psihopata i pljackasa.

Amerika vas ne postuje srbe tako ste rekli nema od te petecije nista nego kome se ne svidza Kosovo nemora ni da ostane tu meze da krene za rusiju

Realno

12.02.2019 13:06

Bravo za komentar!

re realno

13.02.2019 01:51

Trump

12.02.2019 12:03

Ma ko diro Djecu.....

Hahahahahah da cika Veljo bonu.

Zvornik

12.02.2019 12:54

Skeptik

12.02.2019 13:04

Jesu li mu šta ubacili u kovertu? Ako nisu, onda ništa od toga svega.

VIDI...

12.02.2019 14:41

Srba u Americi vise nego u Srbiji i Srpskoj i Kosovu,kao oni se nesto bune i potpisuju,ma sutite gdje ste i riljajte,da vam je valjalo ovde ostali bi vasi stari i vi mladi bi se vratili,lako je tudjim kur.em gloginje mlatiti i tudjom guzicom po koprivama sjediti,neka vas gdje ste i ne krilajte mnogo,ode vam perje,vi se nasli potpisivati,kusajte hamburgere i tisu misu,mi cemo nekako i bez vas,luckajte i ajde pajkiti...

Ti si slucaj za zaljenje i usput posmatranje .

re vidi

12.02.2019 15:59

Druze, toliko jada i cemera se u tebi nakupilo. Iako te ne poznajem, zao mi te je. Pozdrav iz Kolorada.

Re Vidi

12.02.2019 17:55

Dobro je covjek napisao sto ne napustite Ameriku i vratite se u Srbiju i Srpsku.Sada ima dosta slobodnog prostora kupujte Srpsku imovinu Srbi se sele prodavat ce imovinu Siptarima i muslimanima.Pozurite nemojte da cekate.Jos samo da pitam jeste li slucajno pisali ko ubi Davida Vukelica i druge po Republici Srpskoj. Ako ste zaintetesovani za moju imovinu javite inace cu prodati siptarima.

Re Re vidi

12.02.2019 23:21

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.