Nastavljena sjednica NSRS

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas razmatranjem nacrta zakona o radio-amaterizmu u Srpskoj.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Na dnevnom redu su i nacrti zakona o unutrašnjoj plovidbi Republike Srpske, o izmjeni Zakona o privrednim društvima, o izmjenama i dopunama Zakona o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti i o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u Republici Srpskoj.

Biće razmatrani i nacrti zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Кomori inženjera poljoprivrede, o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, te o izmjenama i dopunama Zakona o duvanu.

Poslanici će razmatrati nacrt strategije razvoja preduzetništva žena Republike Srpske za period 2018-2022. godine, prijedlog budžeta Regulatorne komisije za energetiku za 2019. godinu, izvještaj Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske o radu za 2017. godinu, izvještaj Fiskalnog savjeta Srpske o radu od 11. avgusta do 31. decembra 2017. godine, te plan rada fiskalnog savjeta sa Finansijskim planom za 2018. godinu.

Narodna skupština razmatraće izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o reviziji konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta za 2017. godinu, te godišnji revizorski izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske za 2018. godinu.

Na dnevnom redu su i izvještaj Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Srpske o radu za 2017. godinu, izvještaj Кomisije za žalbe o radu za 2017. godinu i izvještaj o radu Pravobranilaštva Republike Srpske za 2017.godinu.

Biće razmatrani i izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za 2017. godinu, inFormacija o predlaganju člana u Regulatornu komisiju za električnu energiju BiH iz Republike Srpske, prijedlog odluke o usvajanju Prijedloga prostornog plana područja posebne namjene "Aerodrom" Banjaluka, prijedlog odluke o usvajanju zoning plana područja posebne namjene "Janjske otoke" po skraćenom postupku, te prijedlog zaključka u vezi sa uvođenjem besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola u Republici Srpskoj - građanska inicijativa.

Predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da bi parlament danas trebalo da radi do 22.00 časa. 

Direktan prenos iz Narodne skupštine u programu BN TV.

(BN/Srna)

KOMENTARI3
POŠALJITE PORUKU

Igor

12.02.2019 11:00

Zasto opozicija sjedi u Skupstini ? Dobra plata odgovornost 0 (nula) . Napustite Skupstinu i na ulicu, provjerite volju naroda.

Kakva ulica! Kako cemo posle bez love ALO.

re igor

12.02.2019 16:02

nadrealista

12.02.2019 11:24

Joj suplje price..cuj radio amaterizam...eno ga Saban...e moj narode bez posla i hljeba glasas za svu ovu bagru za njihove plate ...

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.