Navijači Torina vrijeđali Vlahovića na etničkoj osnovi!

On odgovorio golom! I sve to na utakmici Prve omladinske lige Italije.  Italijani vređali Ducu, smirio ih je potezom! Dušan Vlahović doživeo neprijatne scene na meču mladih timova Torina i Fiorentine.

Fudbal 12.02.2019 | 15:15
Navijači Torina vrijeđali Vlahovića na etničkoj osnovi!
Mladi napadač Fjorentine Dušan Vlahović bio je na meti rasista i ksenofoba među navijačima Torina koji su u više navrata skandirali “Gov…i ciganine”( Zingaro di merda) tokom meča Granata i Ljubičastih u Prvoj omladinskoj ligi Italije.

Mladi srpski reprezentativac nije reagovao na uvrede, naprotiv odgovorio je sa odličnom igrom na terenu i golom koji je doprineo pobedi Fjorentine sa 2:1.

Ponašanje dela publike Torina pokazuje rašireno licemerje u organizovanim navijačkim grupama koji primenjuju duple standarde. Isti oni koji su se ljutili kada su rasisti i ksenofobi u redovima navijača Juventusa vređali Sinišu Mihajlovića, dok je bio na klupi Granata u gradskim derbijima, upotrebili su isti izraz korišćen za vređanje Mihajlovića, da bi provocirali i omalovažili mladog srpskog reprezentativca.

Funkcioneri Fjorentine, koji su bili u pratnji mladog tima, tražili su od glavnog sudija i delegata na meču da unese u zapisnik vređanje na etničkoj osnovi Vlahovića.  Inače, srpski fudbaleri često bivaju vređani na italijanskim fudbalskim stadionima skandiranjem “Zingaro di merda”.  Ljudima u Fjorentini koji već dugi niz godina imaju bar jednog igrača iz Srbije u svojim redovima je prekipelo i ne žele više da ćutke prelaze preko toga.



U pitanju je bila prvenstvena utakmica mlađih timova Torina i Fiorentine, ali ni to nije pomoglo Dušanu Vlahoviću da izbegne pogrdna skandiranja od domaćih navijača.

"Gov… ciganine" moglo se čuti u nekoliko navrata sa tribina stadiona Torina.

Uvrede su prestale tek kada su zvaničnici Fiorentine zapretili da će prekinuti meč ako se publika ne smiri ili dok se ne isprazni deo tribine odakle su povici dolazili.

Ali, popularni "Duca" se nije previše obazirao. Imao je nekadašnji napadač Partizana spreman odgovor i to onaj najbolji. Pogodio je mrežu Torina i tako umirio domaće navijače, jer je Fiorentina pobedila 2:1.

Sve vezano za incident je ušlo u zvanični zapisnik utakmice, tako da Torino očekuje oštra kazna Italijanskog fudbalskog saveza.

Iste uvrede je tokom karijere trpeo Siniša Mihajlović, a njih nisu pošteđeni ni Aleksandar Kolarov, Sergej Milinković-Savić…

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar