Najviše Gremija Čajldiš Gambinu, Kejsi Masgrejvs i Lejdi Gagi

Na sinoć održanoj 61. dodeli Gremi nagrada trijumfovali su reper Čajldiš Gambino i Kejsi Masgrejvs sa po četiri osvojene nagrade, dok je Lejdi Gaga otišla kući sa tri. Gremi za najbolji rok album osvojili su favoriti publike „Greta van Flit“.

Zabava 11.02.2019 | 13:15
Najviše Gremija Čajldiš Gambinu, Kejsi Masgrejvs i Lejdi Gagi
Ceremoniju u čuvenom „Stejpls centru“ u Los Anđelesu vodila je Ališa Kiz, dobitnica neverovatnih 15 Gremija. U prenosu koji su pratile desetine miliona gledalaca širom planete nastupili su još i Lejdi Gaga, Dajana Ros, te Kejti Peri u specijalnom omažu Doli Parton.

Dobitnica prestižne nagrade za album godine je Kejsi Masgrejvs. Nagrade za izdanje i pesmu godine dobio je Čajldiš Gambino za singl This Is America i to u žestokoj konkurenciji.

U kategoriji za najboljeg novog izvođača, trijumfovala je pop zvezda Dua Lipa, a među nominovanima bila je i trenutno najpopularnija rok grupa „Greta van Flit" koju će domaća publika imati priliku da vidi na ovogodišnjem „Egzitu“.

U kategoriji za najbolji pop album pobedu je odnela Arijana Grande sa izdanjem Sweetener, dok je Gremi za najbolji rep album Invasion of Privacy osvojila Kardi Bi, čime je postala i prva žena koja je trijumfovala u toj kategoriji.

Najbolja debitantkinja, Dua Lipa
Za najbolje rok izvođenje posthumno je nagrađen nekadašnji frontmen sastava „Audioslejv“ i „Saundgarden“ Kris Kornel za numeru When Bad Does Good.

Francuski tandem Justice kući nosi Gremija za najbolji dens-elektro album.

Ovogodišnje Gremi nagrade imale su rekordne 84 kategorije. Takođe, od ove godine uvedena je novina radi većeg diverziteta u muzici, te je umesto tradicionalnih pet, u nekim kategorijama bilo čak do osam nominovanih, a najviše su imali Kendrik Lamar, osam i Drejk, sedam nominacija.

RTS
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar