Huligani u Splitu prijetili klanjem

Ima vidljive čvoruge na glavi, ali nema veće povrede. Maksimović je dobio štanglu u nogu, a pobjegao je trčeći kilometar. Nemam zvanične podatke, ali znam da su bili noževi i drvene motke, a huligani su im prijetili klanjem. Kralj ima jake bolove u vratu i ukočen je od tog “cimanja” – opisao je direktor Crvene zvezde i dodao.

  • Vijesti
  • Srbija


Povodom incidenata u Splitu, gdje su napadnuti vaterpolisti Zvezde u subotu popodne, reagovali su čelnici Vaterpolo saveza Srbije i crveno-bijelih, Viktor Jelenić i Igor Milojević, kao i Đorđe Đorđević, izvršni direktor VSS. 

Igor Milojević iznio je informacije koje do sad nisu bile poznate javnosti, a tiču se napada huligana na nedužne igrače, među kojima je najgore prošao Aleksandro Kralj, golman ekipe.

– Ono sa čim želim da vas upoznam jeste stav Zvezde u skladu sa pravilnikom lige povuče ekipu sa mjesta događaja. Nažalost, još nisu krenuli iz Split, jer se čeka Aleksandra Kralja iz policije ili bolnice, jer prolazi proceduru. Incident se dogodio u centru Splita, gdje su igrači Zvezde bili u civilnim jaknama, a ispod su se nalazila obilježja kluba, a ne navijačka. Velika je razlika kada se pojave igrači, a druga navijači – započeo je Milojević i objasnio kako je došlo do haosa.

 – Ono što sam čuo, a trudio sam se da dobijem najpouzdanije informacije, najnormalnije su sjedili kada je konobar vidio obilježja ispod jakne, pa počeo da se raspravlja sa njima, a Zvezdini vaterpolisti mu objasnili da to nema nikakve veze jer su došli da odigraju utakmicu. Potom su riješili da promjene kafić zbog neugodne situacije, i tada se pojavila određena grupa huligana sa šipkama i napali Maksimovića, Vasića i Kralja koji je dobio više udaraca u glavu. Vasić je dobio nekoliko udaraca sa leđa pesnicom, nisu mu dali ni da se brani kao čovjek…

Ima vidljive čvoruge na glavi, ali nema veće povrede. Maksimović je dobio štanglu u nogu, a pobjegao je trčeći kilometar. Nemam zvanične podatke, ali znam da su bili noževi i drvene motke, a huligani su im prijetili klanjem. Kralj ima jake bolove u vratu i ukočen je od tog “cimanja” – opisao je direktor Crvene zvezde i dodao.

– Ono što bih napomenuo je to da se zahvaljujem dobronamjernim građanima Splita koji su pritrčali u pomoć i pomogli da se ne dogodi i gore stvari. Njima se kao predstavnik Crvene zvezde od srca zahvaljujem, ali isto tako imam ogromno ogorčenje. Ponosni smo na navijače koji nisu podlegali pritiscima ni incidentima, jer su igrači Juga, Mladosti i drugi uvijek mogli da se osjećaju dobro i ugodno kad god su dolazili.

Bilo bi strašno da ikako drugačije bude u budućnosti. Ne želim da vidim da se ikakvo ponižavanje dogodi kao što je to bilo danas Kralju. Ponosan sam na svoj Beograd, na Srbiju, što nismo nikada pokazivali takvu sliku i mogu da vam kažem da se nadam da u budućnosti neće biti ovakvih incidenata, ali moramo da se organizujemo i da ovu djecu ne ugrožavamo – zaključio je Igor Milojević.

(Blic)

KOMENTARI16
POŠALJITE PORUKU

Diiivno

09.02.2019 18:59

Sve u EU!

očekivati od ustsša ??? hrvatska je stara nova ndh .. lično poznajem zvonka sušac oženjen iz Trnovs Srpkinjom živi u Splitu ,imao je sagovornika na račun Srba njihove rječi su :" da smo krivi za rat ,da galsifikujemo istoriju ,da nas pola treba poslti u hag.

Šta

09.02.2019 19:45

Dodikova raja...

Re

10.02.2019 01:16

Joja

09.02.2019 19:13

nije mi jasno da idu u onu ndh u ono zlo bez obzira da li je godisnji , sport ili posao u pitanju one bijede treba ignorisati onaj klozet od drzave ....

Milan

09.02.2019 19:35

Hrvati nikada neće shvatiti da im Srbi nisu neprijatelji, a Srbi nikada neće shvatiti da im Hrvati nisu prijatelji.

pravi komentar

Pzd

09.02.2019 21:10

Milan

09.02.2019 19:47

Hrvati nikada neće shvatiti da im Srbi nisu neprijatelji, a Srbi nikada neće shvatiti da im Hrvati nisu prijatelji.

S takvim stavom i generaliziranjem nigdje nećemo stići.

Budala kao i ti

10.02.2019 03:26

Bravo Za Naslov

09.02.2019 20:39

Huligani a ne Hrvati.Idiote nazvati pravim imenima ma odakle dolazili.Ovo je šljam koji svako ima i nadam se da ce da zavrse gdje im je mjesto.

ma pusti ti tu pricu sve su ustase do jednog, i isto bi im bilo u omom teheranu sarajevu

Joja

09.02.2019 20:56

gdje je sad policija valjda joj je dužnost da štiti red huligane treba registrovati I kažnjavati da normalan narod može živjeti

Pzd

09.02.2019 21:13

Ako ti kazes da su ustase onda sa pravom ona zena na snimku govori za decka da je to ipak cetnik dok on stoji u moru.A ja kazem da oboje lupate gluposti.

Gospodine Joja

09.02.2019 21:28

Bn 69

09.02.2019 21:11

Cudim se da se ne podnose Srbi i Hrvati. U Bosni su tako složni i jedinstveni protiv Bošnjaka. Moraće se Čović i Dodik oglasiti povodom novonastale situacije.

Koje jednom budala i necivilizovan uvijekje, Tose prenosi sa koljena na koljena, Kakve je Divljake Europa primilia trebaju se stidjeti Fujjj.

Dora.

09.02.2019 21:40

Budala kao i ti

10.02.2019 03:23

Čovićevi europjevci.Primitivci sa dna kace.Smio bih se kladiti da su Hercegovci.

Svedska

10.02.2019 14:17

Ovaj dogadjaj je legao politicarima ko budali ona stvar.Sad ce sirotinja da se prepucava a sto 99% njih ima prazan frizider to je manje vazno.Dogadjaj kao po narudzbi za politicare.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.