Klipersi isplatili Teodosića, još 48 sati i slobodan je!

Miloš Teodosić nije više u obavezi da dolazi na treninge i utakmice L. A. Klipersa, ali sa punom zaradom u džepu mora da sačeka još dva dana do kada ostali NBA timovi imaju mogućnost da mu ponude ugovor.

Košarka 08.02.2019 | 18:15
Klipersi isplatili Teodosića, još 48 sati i slobodan je!
Jedna od poslednjih odluka Los Anđeles Klipersa u dramatičnom poslednjem danu za trejdove u NBA ligi je - isplata Miloša Teodosića i rastanak sa našim plejmejkerom.

Sa kompletnom zaradom u džepu, predviđenu ugovorom koji je potpisao na leto 2017. kada je napustio CSKA i rešio da se oproba u najjačoj ligi sveta, 32-godišnji as moraće da sačeka 48 sati do kada će ostali timovi imati pravo da mu ponude ugovor, a kada taj rok istekne - biće slobodan u izboru novog tima.

Izvori iz Atine najavljuju da je Teo već doneo odluku i da će sezonu završiti u – Evropi!

Otprilike u isto vreme kada su iz SAD stigle vesti o isplati Teodosića i Gortata, saopšteno je da se ova franšiza u konstantnoj potrazi za igračem svetske klase odlučila za razmenu sa gradskim rivalom, u kojoj su Majkl Bizli i Ivica Zubac postali belo-plavo-crveni, a Muskala žuto-ljubičasti. Mediji u Los Anđelesu pretpostavljaju da će trener Dok Rivers u dogovoru sa "frontofisom" isplatiti i Bizlija veoma brzo.

Pored toga, Ejveri Bredli trejdovan je u Memfis Grizlise za veterana Gareta Templa i Džamajkla Grina.

Evroligaši su uveliko u toku sa razvojem situacije u El-Eju, pa je tako Ergin Ataman već najavio da će Efes pokušati da "ukrade" Teodosića i ponudi mu instant povratak u najjaču konkurenciju u Evropi.

Kapiten reprezentacije Srbije je pre mesec i po dana odigrao poslednji meč za Kliperse i od tada nije kročio na parket tokom utakmica svoje ekipe. On je, do tog trenutka, imao prosek od 3,2 poena i 2,1 asistencije po meču, što ruku na srce nije moglo da se predvidi posle obećavajuće debi sezone u ligi.

Iako je doživeo neugodnu povredu praktično na početku NBA karijere i vratio se na parket tek u januaru 2018, Teodosić je prošlu sezonu obeležio sa 9,5 poena, 2,8 skokova i 4,6 asistencija na 45 mečeva, a bio je starter 36 puta. Šutirao je 41,9 odsto iz igre, odnosno 37,9 odsto van linije 7,24. 

Igrao je 25,2 minuta po meču, ove sezone samo deset…

Prema ugovoru sa Klipersima, koji su bukvalno "razbucali" ekipu u prethodnih 48 sati ("vejvovan" je i Marćin Gortat, Boban Marjanović poslat u Filadelfija Seventisikserse zajedno sa Tobajasom Herisom, a Majk Muskala završio u Lejkersima...), Teodosiću je za dve sezone u "Gradu anđela" pripalo 12 miliona dolara bruto.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar