"Đoković ne bi imao ovakvu karijeru bez Bekera!"

Teniski trener, Patrik Muratoglu, kaže da je bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker, Srbina podigao na viši nivo tenisa.

Tenis 14.02.2019 | 22:15
"Đoković ne bi imao ovakvu karijeru bez Bekera!"
Muratoglu, koji je trenutno trener Serene Vilijams, a pomaže i mladom Stefanosu Cicipasu, pričao je o važnosti trenera na karijeru jednog tenisera.

On je potrebu za trenerom u karijeri tenisera uporedio sa potrebama iz svakodnevnog života.

"Niko u životu nije sam. Uvek imamo ljude oko nas, prijatelje, porodicu, ljude sa kojima sarađujemo. U životu se sve vrti oko timskog rada. Niko ne postane velikan sam od sebe, to se ne dešava, a tako je i u tenisu", rekao je Muratoglu za "Eurosport".

Francuski stručnjak pohvalio je Borisa Bekera, proslavljenog nemačkog tenisera koji je sa Novakom radio od 2013-2106. godine.

"Mislim da morate da imate poštovanje prema trenerima. Pogledajte šta je Boris Beker uradio sa Đokovićem. To je neverovatno, on ga je podigao na viši nivo. Mislim da je i posao koji je Magnus Norman uradio sa Stenom Vavrinkom takođe neverovatan i mislim da njih dvojica (Novak i Sten) ne bi imali ovakve karijere bez svojih trenera", kazao je Muratoglu i dodao da "igrači ipak zaslužuju najviše pohvala, ali da su treneri svakako bitni".

Muratoglu je nastavio da hvali svoje kolege i profesiju.

"Mislite da bi Endi Mari imao ovakvu karijeru da nije bilo Ivana Lendla? Sumnjam, ali nikada nećemo saznati. Uglavnom vidimo veliki uticaj trenera. Možda ne uvek, ali često i mislim da je pošteno dati im priliku da pokažu šta mogu da 'izvuku' iz svog igrača", jasan je Francuz.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar