Tata Pjotr: Ne znam koliko će još Karolina izdržati!

Otac danske teniserke, Karoline Voznijacki, zabrinut je zbog zdravstvenog stanja svoje ćerke.

Tenis 14.02.2019 | 17:15
Tata Pjotr: Ne znam koliko će još Karolina izdržati!
U intervjuu za poljski Sport, Pjotr Voznijacki, razgovarao je o zdravstenom stanju stanju nekadašnje prve teniserke sveta.

Karolina pati od reumatoidnog artritisa, koji joj zadaje velike muke na terenu. Zbog bolesti će dvadesetosmogodišnja teniserka neminovno morati da završi karijeru ranije od očekivanog.

"Trenutno ne znamo koliko će još moći da igra. Karolina se trenutno nalazi na 50% svojih mogućnosti. Ne nalazi se na nivou neophodnom za vrhunski nivo takmičenja", započeo je Pjotr Voznijacki. 

Međutim, ne traži izgovor za Karolinin poraz od Marije Šarapove na Australijan openu: "Nema šta da se kaže. Marija je dobila taj meč, Karolina ga nije izgubila". 

Velike tegobe koje izaziva reumatoidni artritis, posebno u telu sportiste, naviknuto na jak tempo fizičke aktivnosti, uzrok su izostanka Voznijacki iz Nacionalnog tima. 

"U ovom momentu, nije moguće da brani boje svoje zemlje na tako važnom takmičenju kao što je Fed kup. Svesni smo značaja njenog odsustva, ali još ne znamo šta će se desiti sa njenim zdravljem tokom ove sezone. Trenutno jedino možemo biti srećni zbog toga što Karolina svakog dana može da trenira", zaključio je otac danske teniserke.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar