Fed kup: Teniserke Srbije spremne za meč sa Gruzijom

Teniserke Srbije igraju u sredu od 11 časova u Batu protiv Gruzije u prvoj rundi evro-afričke zone Fed Kupa.

  • Sport
  • Tenis


Srpska teniserka Olga Danilović rekla je danas da njena ekipa spremno dočekuje duel protiv Gruzije, u prvoj grupi Evro-afričke zone u Fed kupu.

"Uslovi za igru su dobri. Dopada mi se hala i podloga na kojoj se igra, tereni nisu ni prebrzi ni prespori, imali smo dovoljno vremena da se naviknemo. Svi smo došli sa turnira na kojima je bila brza podloga, tako da smo u dobroj formi, da smo dobra ekipa, a atmosfera je odlična. Prvi meč je protiv Gruzije koju smo pobedili prošle godine i mislim da nam i to daje prednost. Imamo kvalitetnije igračice, ali nikad se ništa ne zna unapred", rekla je Danilovićeva.

Za Srbiju igraju Aleksandra Krunić, Olga Danilović, Ivana Jorović i Nina Stojanović, predvođene selektorkom Tatjanom Ječmenicom Jevtić.

"Što se tiče grupe i protivnika, poznajemo ih dobro jer smo sa većinom igrali prethodnih godina. Jaka je kao i svaka grupa, svi su došli da se bore za svoju zemlju, da prođu dalje, ali svakako da mi imamo prednost jer imamo zaista dobar i jak tim. Sigurno je da će se svaka od nas maksimalno boriti, da ćemo navijati i dati sve od sebe", dodala jeDanilovićeva.

Reprezentacije u Evro-afričkoj zoni su podeljene u A i B grupu. A grupa je u Zelonoj gori i čine je Rusija, Ukrajina, Poljska, Estonija, Bugarska, Danska i Švedska.

Te reprezentacije podeljene su u dve grupe. U A grupi su Rusija, Poljska i Danska, a u B grupi su Ukrajina, Estonija, Bugarska i Švedska.

Pobednici obe grupe igraće u plej-ofu za popunu Druge Svetske grupe Fed kupa. U Grupi B su Srbija, Velika Britanija, Hrvatska, Mađarska, Turska, Grčka, Gruzija i Slovenija.

Ta grupa podeljena je takođe u dve grupe, A i B. U A grupi su Velika Britanija, Mađarska, Grčka i Slovenija. U B grupi su Srbija, Gruzija, Turska i Hrvatska. Pobednici obe grupe igraće u plej-ofu za popunu Druge Svetske grupe Fed kupa.

"Protivnice iz grupe smo znale još pre puta, tako da nema iznenađenja. Prvi meč igramo sa Gruzijom koju smo dobili prošle godine, ali to niša ne mora da znači. Svaki meč je težak i nije za potcenivanje. Devojke treba ozbiljno da pristupe svakom meču, da daju sve od sebe, verujem da će to uraditi i nadam se uspehu", rekla je selektorka Ječmenica Jevtić.

Za Gruziju će igrati Ekaterine Gorgodze, Marijam Bolkvadze, Oksana Kalašnikova, Zozija Kardava i selektor-igrač Margalita Čaknašvili Ranzinger.

Izvor: B92

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.