Drama na Pirinejima: Mesi ili bez Mesija na Real?

Nažalost po Madriđane izgleda će biti spreman!

Fudbal 05.02.2019 | 14:30
Drama na Pirinejima: Mesi ili bez Mesija na Real?
Situacija se menja iz dana u dana, ali prema poslednjim informacijama: Lionel Mesi će biti na raspolaganju Ernestu Valverdeu za sutrašnji okršaj sa Realom u polufinalu Kupa kralja! S tim da ćemo za definitivan odgovor morati da sačekamo prvo večerašnje objavljivanje spiska od 18 igrača koji konkurišu za tim, a zatim i sam početak utakmice, pošto u Barseloni i dalje nisu prelomili da li da rizikuju sa Argentincem.

Dobra vest je što su naknadni pregledi posle povrede u remiju sa Valensijom pokazali da Mesiju nije pukao mišić, već da je u pitanju samo jak udarac. Na kraju će zato odlučiti sam Mesi, doktori su dali zeleno svetlo da on igra.

Sam igrač, pišu oba katalonska dnevnika, nikako ne želi da propusti meč, pošto nije igrao u onom oktobarskom drobljenju Kraljevskog kluba od 5:1. I sada se čini da je trenutak na strani Barse koja je, koliko to može da se kaže za El Klasiko, izraziti favorit.

Naravno, neće Katalonci rizikovati po svaku cenu, jer je Kup kralja ipak najmanje bitan trofej od tri na koje pikira Blaugra, a za Primeru i Ligu šampiona neophodan im je zdrav Mesi. Što sve znači da će u klubu konačan odgovor dobiti posle večerašnjeg treninga. Nažalost po javnost, Valverdeova konferencija za novinare zakazana je pre početka treninga, tako da će se tek kasnije, oko 20 sati, saznati da li je Mesina spisku od 18 igrača.

Čak i ako bude tu ne znači da će igrati u El Klasiku, jer sigurno se ni Real ne bi isto pripremao za Barselonu sa i bez Mesija. I zato je i u interesu Barse da ostavi Kraljevski klub u dilemi. Donekle različiti izveštaji u katalonskim dnevnicima Sportu i Mundo Deportivu možda služe baš takvoj svrsi.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar