Opština otkupila stanove za borce

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić potpisao je danas ugovore o otkupu stanova za 22. porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida Vojske Republike Srpske sa područja ove opštine.

Republika Srpska 30.01.2019 | 14:40
Opština otkupila stanove za borce
Nakon potpisivanja ugovora Perić je istakao da je opština Ugljevik u prethodnom periodu riješila stambeno zbrinjavanje za porodice poginulih boraca.

„Naša obaveza i dužnost je da brinemo o onima koji su najviše dali za Republiku Srpsku, svoje živote“, rekao je Perić.

On je napomenuo da ova podmajevička opština za potrebe boračke populacije izdvaja 150.000 КM na godišnjem nivou.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković rekao je da je do sada stambeno zbrinuto 149 porodica iz boračke populacije.

„Današnji potpisnici su oslobođeni troškova otkupa stana, nakon potpisivanja ugovora svaki od njih će uknjižiti stan na svoje ime. Stambena zgrada, u kojoj su stanovi čiji su vlasnici danas potpisali ugovore im još neraspoređenih pet stanova za koje je konkurisalo 42 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida do četvrte kategorija“, rekao je Marinković.

On je podsjetio da stambena zgrada, koja je danas predmet otkupa stanova izgrađena 2017. godine sredstvima Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Sropske i opštine Ugljevik.

Majka poginulog borca VRS Sara Gajić iz Bogutovog Sela kod Ugljevika istakla je da joj mnogo znači stan i zahavalila se na razumijevanju Boračkoj organizaciji Ugljevika, opštini Ugljevik i Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

Otac poginulog borca VRS Jovica Đokić iz Bogutov Sela kod Ugljevika napomenuo je da je današnjim ugovorom o otkupu stana obezbjedio da stan ostaje u vlasnipštvu njegovih potomaka.

„Zahvalio bih se javno Boračkoj organizaciji Ugljevika i opštni Ugljevik jer uvijek brinu o nama, porodicama poginulih“, rekao je Đokić.



BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zaštitni puk

30.01.2019 14:16

Svaka čast Načelniče,ovim postupkom zaslužujete da budete doživotni Načelnik naše opštine .

ODGOVORITE
Name

Xx

30.01.2019 14:23

A sta je sa nas sto smo ostali zivi, cast poginulim.

ODGOVORITE
Name

mi druze

30.01.2019 17:24

Imacemo od boracke 30 posto placenog troska za sahranu.