Joviću se otvaraju vrata Reala!

Otpali su Kavani, Kejn, Levandovski. . . ! Madridska štampa požuruje čelnike Kraljeva. . .

Fudbal 31.01.2019 | 00:00
Joviću se otvaraju vrata Reala!
Levandovski i Kavani otpali – Jović glavna meta Real Madrida! Srpski fudbaler Luka Jović mogao bi da uskoro bude deo "kraljevskog kluba" Real Madrida, prenosi novinar "AS" Augustin Martin.

Dobro upoznati španski list objavio je u utorak priču o dolasku napadača Ajntrahta iz Frankfurta u prestonicu Španije.

Jović je pravo otkrovenje svetskog fudbala ove sezone, postigao je 18 golova u 25 mečeva za Frankfurt i mnogi evropski velikani zainteresovani su za njega.

Među njima su Barselone i Bajern iz Minhena i prema pisanju "AS" Real Madrid će morati da požuri sa Jovićem ukoliko ga žele u timu.

"Kraljevski klub" vidi nekadašnjeg igrača Crvene zvezde kao zamenu za Karima Benzemu koji polako ulazi u veteranske godine i svima je jasno da je Realu potrebna sveža krv u napadu.

Kao moguće opcije otpali su Robert Levandovski, Edinson Kavani i Hari Kejn, i sada su oči uprte u 21-godišnjeg srpskog napadača. Cena Luke Jovića procenjuje se na oko 40 miliona evra, a Frankfurt će iskoristiti klauzulu u ugovoru i otkupiti za oko 10 miliona.

Prelazni rok u većini liga traje do 31. januara.

Malo zatišije, ali bura oko novog kluba Luke Jovića tek sledi. Čitajući sve napise o supertlantovanom napadaču Ajntrahta stekao se utisak da je Barselona na pol poziciji kada je u pitaju potpis nekadašnjeg bisera Crvene zvezde.

Navodno, čelnici Blaugrane su već imali sastanak sa ljudima koji odlučuju o karijeri strelca 18 ovosezonskih golova za Ajntraht. Međutim, daleko od toga da je dogovor postignut, te da je ljudima iz Barselone stisnuta ruka u znak dogovora. Kulminacija trke tek sledi.

Posebno što je u igru, i to u ozbiljnu igru ušao i Real Madrid. Tiražni As, poslovično odlično upoznat sa dešavanjima na Bernabeu, u današnjem izdanju piše da je srpski reprezentativac objektivna meta Real Madrida. I to iz više razloga.

Prvo i osnovno, Luki Joviću na ruku idu dešavanja na tržištu. Real bi najradije doveo napadača čije ime zveči, ali tri opcije se migolje iz ruku Florentina Pereza. Urugvajac Edison Kavani će uskoro napuniti 32. godine, pa su u Madridu svesni da je zenit njegove karijere prošao. Odnosno da ne bi doneo svežu krv. A to će u narednom periodu baš biti potrebno najvećem klubu na svetu.

Dugo su već u centru pažnje Real Madrida Hari Kejn i Robert Levandovski. Sigurno je da bi uprava šampiona Evrope smirila, elitizmu sklone, navijače kada bi uspela da u Madrid dovede engleskog ili poljskog reprezentativca. Međutim, pregovori suviše dugo traju, i zapali su u ćorsokak. U Madridu imaju loša iskustva kada je u pitanju poslovanje sa prvoi čovekom Totenhema Levijem.

Jovićev plus su sigurno godine, i to što je željan dokazivanja. Čak bi u nekim taktičkim varijantama mogao da igra u tandemu sa Karimom Benzemom.

Madridska štampa čak požuruje čelnike Reala da reaguju uz dodatak da je cena Luke Jovića trenutno oko 40 miliona evra. Sigurni smo da će Ajntraht inkasirati više. Mnogo više.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar