Dogovoreno: Denis Suarez produžio sa Barsom i...

. . . prešao u Arsenal za 2. 500. 000! Tobdžije će imati i mogućnost da ga otkupe na kraju sezone.

Fudbal 30.01.2019 | 09:15
Dogovoreno: Denis Suarez produžio sa Barsom i...
Nije sporna bila volja Barselone da ga pusti, problem je bio u ugovoru Denisa Suareza sa katalonskim gigantom. Isticao je 2020. godine, a Arsenal nije želeo da prihvati Barsin predlog da ga dovede na pozajmicu sa obavezom otkuša. Danas je ipak dogovor konačno postignut pošto je 25-godišnji vezista prihvatio da potpiše novi ugovor sa Blaugranom.

To međutim ne znači da ostaje na stadionu Kamp Nou, naprotiv. Time što je Suarez za veću platu prihvatio da ugovor produži do 2021. godine Barsa je samo dobila prostor da prihvati Arsenalovu ponudu o pozajmici sa pravom, ne obavezom otkupa.

Svi zadovoljni, pa i igrač, koji je insistirao na selidbi u London, iako su Sevilja i Betis su bili voljni da se odmah otvore za Suareza i za njegovo obeštećenje plate između 15.000.000 i 20.000.000 evra.

Koliko će platiti Arsenal? Mnogo više, ako odluči da ga otkupi, ali to oklevanje košta. Za početak Tobdžije će na račun Barselone uplatiti 2.500.000 evra na ime šestomesečne pozajmice. Još se pregovara oko obeštećenja za otkup ugovora, ali katalonski Spot tvrdi da će ono biti između 25.000.000 i 30.000.000 evra.  Što znači da će Suarezmorati da ostavi baš dobar utisak na Emirejtsu ako planira da tamo i ostane. Mada, Unaj Emeri mu je navodno već obećao minute. Zato i nije hteo u Betis, iako je Barsa naginjala ka takvom rešenju.

Emerijeva velika želja na kraju je ispunjena i Suarez je postao Arsenalovo prvo januarsko pojačanje. I to kakvo. Celog januara su ga jurile Todbžije naš na Emerijevo insistiranje. Dobro ga poznaje Arsenalov šef struke još iz sezone 2014/2015 kada su sarađivali u Sevilji. Navijači se samo nadaju da nije promašio u proceni, mada su Španci tradicionalno dobro prolazili u Arsenalu. Setite se samo Seska Fabregasa, Ektora Beljerina, Santija Kazorle, Naća Monreala, Manuela Almunije…

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar