Bentornato, Miha!

Bolonja imenovala novog trenera! Zvanično: Siniša Mihajlović se vratio u Seriju A! Srpski fudbalski trener Siniša Mihajlović i zvanično je novi trener italijanskog prvoligaša Bolonje.

Fudbal 28.01.2019 | 21:35
Bentornato, Miha!
Siniša Mihajlović je od večeras i zvanično novi trener Bolonje.

Srbin je na stadionu Renato Dalara potpisao danas šestomesečni ugovor uz opciju produženja za još godinu dana ukoliko uspe da sačuva ovaj klub u Seriji A do kraja sezone.

Biće to povratak Mihajlovića u Bolonju u kojoj se nije proslavio u sezoni 2008/09. kada je smenjen nakon serije od osam poraza na 11 utakmica. Poslednji put Srbin je bio zaposlen u Sportingu iz Lisabona prošlog leta, ali je dobio otkaz posle samo devet dana na kormilu Lavova.

U bogatoj trenerskoj karijeri Siniša Mihajlović je trenirao Fiorentinu, Kataniju, Sampdoriju, Milan i Torino, kao i reprezentaciju Srbije.

Na kormilu Bolonje naslediće Filipa Inzagija koji je zabeležio samo dve pobede sa crveno-plavima u 21 utakmici što je Bolonju dovelo u zonu ispadanja.

Na klupi svog novog kluba Mihajlović će debitovati u nedelju na gostovanju Interu u Milanu.

Bolonja je na poziciji šefa stručnog štaba smenila Filipa Inzagija, a na tu poziciju vratila Mihajlovića, koji je taj tim vodio sezone 2008/09.

Bolonja je na svom zvaničnom sajtu navela da se Inzagiju zahvaljuje na "posvećenosti i profesionalizmu" i ujedno potvrdila da će ga zameniti proslavljeni srpski fudbaler, koji je potpisao ugovor do kraja sezone, ali sa mogućnosti da produži saradnju.

Mihajlović je, osim Bolonje, bio trener i Fiorentine, Katanije, Sampdorije, Milana i Torina. Vodio je i reprezentaciju Srbije, a poslednji trenerski posao imao je u junu prošle godine u portugalskom Sportingu, ali je tada otpušten posle samo devet dana bez odigrane utakmice, zbog smena na čelu lisabonskog kluba.

Bolonja je pod vođstvom Inzagija u 21 utakmici do sada zabeležila tek dve pobede i nalazi se u zoni ispadanja Serija A. U narednom ligaškom meču Mihajlovićev novi tim gostuje Interu 3. februara.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar