Zvanično: Morata! Klauzula od 55.000.000 evra!

Navijači ga neće dočekati raširenih ruku!

Fudbal 28.01.2019 | 21:15
Zvanično: Morata! Klauzula od 55.000.000 evra!
Konačno: Alvaro Morata je promovisan kao novi igrač Atletiko Madrida!

Danima se čekalo na zvaničnu potvrdu transfera iz Čelsija nakon što je na Stamford Bridž došao GonzaloIguain. Konačno, Atletiko je danas promovisao Španca kao najveće pojačanje ove zime.

Morata je došao u Atletiko na 18-mesečnu pozajmicu sa klauzulom da Atletiko u tom periodu može da ga otkupi po fiksnoj ceni od 55.000.000 evra. To je desetak miliona manje od onoga što je Čelsi pre godinu i po dana platio Real Madridu za Moratu. Međutim, otkup nije obavezan, tako da Jorgandžije mogu da ga vrate Čelsiju za godinu i po dana ako ne budu zadovoljne.

Morata je preksinoć stigao u Madrid, juče je obavio lekarske preglede, a danas je i zvanično parafirao ugovor na stadionu Metropolitano. Koliko mu je bilo stalo do povratka u Atetiko, govori i to što je značajno pristao na smanjenje plate koja u Čelsiju iznosi više od 9.000.000 evra po sezoni.

Španski napadač se vratio u klub u kojem je ponikao, ali koji je napustio sa samo 15 godina i kasnije napravio fudbalske ime kroz Real Madrid., Juventus i Čelsi. Navijači Atletika ga neće dočekati raširenih ruku.

Prekjuče su na meču protiv Hetafea izneli transparent: “Manje Morata, više Borha Garsesa”, što se odnosi na mladog napadača Atletika koji je iz njihove škole prošao ceo put do prvog tima, dok je Morata otišao kada mu se nije svidela minutaža.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar