''Okrenite leđa Nikolasu Maduru''

Opozicioni lider Huan Guaido koji se proglasio privremenim predsednikom Venecuele ponovo je pozvao vojsku da okrene leđa aktuelnom šefu države Nikolasu Maduru.

Svijet 27.01.2019 | 20:32
''Okrenite leđa Nikolasu Maduru''
Guaido je nakon mise održane u znak sećanje na više od 20 građana koji su ubijeni u antivladinim protestima, ispred crkve rekao da će nastaviti sa planovima da uspostavi prelaznu vladu u Venecueli koju bi predvodio on sam i članovi narodne skupštine.

Pristalice opozicije ranije danas su posetili kasarne širom zemlje gde su vojnicima predali kopije zakona o amnestiji koji je usvojila narodna skupština. 

Neki komandanti vojske su pocepali letke, ali nije bilo nasilja, prenosi AP. 

Sa druge strane, Maduro je obišao dve vojne baze zapadno od Karakasa gde je pozvao vojnike da ostanu lojalni njegovoj vladi.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Maduro Bitanga Maduro

27.01.2019 23:06

Kakav maduro jedan obican, rusofill a narod kifle mu nema. Uredu budi rusofill Al nek tu narod za hljeb ima... Leti bitaango sa vlasti jasta. Neces valjda vladati a narod propo ko zeton..

ODGOVORITE
Name

Neđo.28.1.2019

28.01.2019 11:28

Znaš li uopšte šta pričač,toje američko maslo po istom principu,Libije.Shvatite jednom gdesu,Ameri pravili demokratiju taje država ostala rasturena i pusta od njihove demokratije.Američku demokratiju smo videli u,Libiji,Iraku,Iranu,Siriji,Libiji i bivšoj,Yugi.Njihova demokratija je zločinačka.

Name

Dofu

28.01.2019 05:16

Opet Amerika uvodi demokratiju.Inace,Venecuela posjeduje najvece rezerve nafte na svijetu,cak su ispred Saudijske Arabije. Amerikanci su pokusavali godinama da postave svoje ljude na vlast u Venecueli,podmicivanje,atentati i ubistva,zatim nemiri,opsti haos i ratna intervencija su dobro isprobana strategija za to. E sada ce ici malo teze,rusi i turci su na strani Madura i naroda Venecuele.

ODGOVORITE