Arsenal prelazi na plan B!

Sedam dana da završi pojačanja iz Mančestera i Pariza! Unaj Emeri pokušava da upumpa svežu krv u vezni red.

Fudbal 26.01.2019 | 22:00
Arsenal prelazi na plan B!
Ceo prelazni rok je Arsenal jurio Denisa Suareza iz Barselone i Evera Banegu iz Sevilje, ali na kraju će morati da pređe na plan B.

Sedam dana pred zatvaranje pijace, Tobdžije pokušavaju da realizuju transfer Huana Mate iz Mančester Junajteda i Kristofera Nkunkua iz Pari Sen Žermena. Enaj Emeri želi da renovira vezni red kako bi izborio plasman u Ligu šampiona, sa potrebna su mu makar dva pojačanje jer želi da skloni Mesuta Ozila.

Pregovori sa Barselonom oko Suareza deluju blokirani. Katalonci ne popuštaju u svojim zahtevima sa kojima Arsenal ne želi da se složi. Zato se Arsenal okrenuo Pari Sen Žermenu i počeo pregovore okoNkunkua koji pokriva sve pozicije u veznom redu, ali može da igra i po oba krila. Unaj Emeri ga dobro poznaje jer ga je afirmisao u prvom timu Pari Sen Žermena.

Arsenal ga želi na pozajmicu s pravom otkupa ugovora za 20.000.000 evra, a složio se i sa otkupnom cenom koju su postavili Sveci. Zeleno svetlo je dao i Tomah Tuhel, ali pod jednim uslovom. Da PSŽ pored već dogovorenog Paredesa dovede još jednog vezistu iz trilinga Gej – Sančez – Alan. Najbliži je Portugalac iz Bajerna koji bi došao u trampi za Rabioa. U tom slučaju ne bi bilo nikakvih prepreka za prelazak Nkunkua u Arsenal.

Pored maldog Francuza, Arsenal pokušava da dovede i Huana Matu. S obzirom da Emeri sve manje veruje Ozilu, traži se „desetka“ umesto Nemca. Pominjao se se Hames Rodrigez ali Bajern nije pristao da ga pusti na pozajmicu.

Matin ugovor sa Crvenim đavolima ističe na kraju sezone i slobodan je da sada pregovara sa zainteresovanim klubovima i da potpiše predugovor. Ali Arsenalu je potreban odmah. S obzirom da Španac nema veliku minutažu kod Solskjera, možda bi Junajted pristao da ga pusti za neko simbolično obeštećenje u Arsenal. Osim ako ne želi da ojačava direktnog rivala u borbi za Ligu šampiona.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar