Paratići je htio Baneta Ivanovića u Juventusu!

Ipak, na kraju je klub odlučio da vrati Martina Kaseresa.

Fudbal 26.01.2019 | 21:00
Paratići je htio Baneta Ivanovića u Juventusu!
Možda nije u cvetu fudbalske mladosti, ali Branislav Ivanović je i dalje jako cenjen u najvećim svetskim klubovima.

O tome jasno govori činjenica da je i u 35. godini života bio na najužoj listi kandidata Barseloninih direktora, a potvrđuje i informacija da ga je Fabio Paratići želeo u svlačionici Juventusa! 

Dobro obavešteni italijanski transfer guru Đanluka di Marcio lansirao je ekskluzivu u kojoj navodi da je nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije bio jedan od četiri kandidata za mesto koje će ostati upražnjeno zbog sve izvesnijeg odlaska Medija Benatije u katarski Al Duhail kod Ruija Farije za bogati ugovor od 10.000.000 evra, plus bonusi. Benatija je, naravno, prihvatio fantastične uslove, a sada se čeka ishod pregovora sa Juventusom. 

Ivanović se našao u konkurenciji nekadašnjeg štopera Stare dame Martina Kaseresa, te Bruna Alveša iz Parme i Martin Škrtel iz Fenerbahčea. Fabio Paratići je imao razgovore sa predstavnicima Branislava Ivanovića, ali i preostalih kandidata. Međutim, Juventus je na kraju izabrao da vrati Martina Kaseresa, koji je od prošlog januara član Lacija. Urugvajac, međutim, ove sezone nema bitniju ulogu kod Simonea Inzagija, pošto je skupio tek 651 minut kroz osam utakmica u svim takmičenjima. 

Kaseres je u Juventus prvi put stigao u avgustu 2009. godine kao pozajmljen igrač Barselone za 500.000 evra. Kasnije je iz Barse otišao u Sevilju, odakle je u januaru 2012. došao opet kao pozajmljen igrač za 1.500.000 evra. Istog leta Stara dama ga je otkupila za 8.000.000 evra. Posle četiri godine u klubu otišao je zbog isteka ugovora. U međuvremenu je nastupao za Sautempton i Veronu, pre nego što je u januaru prošle godine potpisao za Lacio. Ugovor mu važi do ovog leta, ali u istom postoji i klauzula automatskog produžetka saradnje na još godinu dana. Lacio istu neće iskoristiti, a od Juventusa će verovatno dobiti simboličnu sumu novca.

Što se Branislava Ivanovića tiče, proteklih dana bilo je priče da ga želi jedan neimenovani klub iz Saudijske Arabije i da mu nudi strašne uslove, uz platu u rasponu od 6.000.000 do 8.000.000 evra! Ruski mediji su ranije pisali da će Zenit, u kojem igra od februara 2017. godine posle rastanka sa Čelsijem, aktivirati opciju "+1" u ugovoru i produžiti saradnju s njim tako do leta 2020. godine.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar