Peruničić ostaje selektor Srbije!

Nekad smo jurili rezultat pa bili 12. ili 13. na kraju! Selektor Srbije, Nenad Peruničić, ima puno poverenje Saveza i ostaće na tom mestu, potvrdio je predsednik Rukometnog saveza Srbije, Božidar Đurković.

Ostali sportovi 24.01.2019 | 21:30
Peruničić ostaje selektor Srbije!
Bez obzira na 18. mesto na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj, Peruničić nastavlja proces podmlađivanja tima.

"Peruničić sigurno ostaje selektor, u ovoj godini nakon SP nas očekuju velika iskušenja i nastavak borbe za Evropsko prvenstvo. Ako bih mogao da ocenim, postojala je nesrazmera velikih očekivanja i objektivnog kvaliteta", rekao je Đurković.

Đurković je podsetio na veliki broj debitanata u reprezentaciji i da je potrebno vreme da stasaju.

"Uveren sam da će se na narednim takmičenjima sve valorizovati kroz rezultate".

Kako je naglasio, svi iz Saveza će se držati istog puta jer postoji vera u mlade rukometaše predvođene Peruničićem.

"Nije sramota izgubiti od Brazila, kao što smo mi, i Hrvati su poraženi od iste selekcije. Argentina je odigrala nerešeno sa Mađarskom, to su primeri, a mi gledamo sebe. Puno poverenje imamo u Nenada i momke, doci će rezultati", zaključio je Đurković.

"Za promene je potrebno vreme"

Selektor Peruničić preuzeo odgovornost za rezultat na SP, ali i podsetio da je za velike promene i podmlađivanje potrebno vreme.

"Bolno je 18. mesto, ja stojim iznad njega. Nekad i sreća mora da posluži, bili smo i u najtežoj grupi, imali i povredu Zelenovića, a tu je i suđenje koje je bilo nepravedno za nas protiv Rusije. Ne želim alibi, gledali smo da izvučemo maksimum i, kao što sam rekao pre SP, za mene je neuspeh ako ne odemo u drugi krug", rekao je Peruničić.

Kako je naglasio, svestan je koliko je težak proces smene generacije pošto je imao čak sedam debitanata na planetarnom šampionatu.

"Možda je hazarderski, s obzirom na realno stanje, što sam drugi krug postavio kao cilj. Ipak, tako sam se vodio celu karijeru".

Peruničić dodaje da preuzima odgovornost za odabir igrača.

"Za promene treba vreme, ali sportska zelja i motiv nas teraju na više. Stojim iznad grupe igrača, očigledno je da trenutno imamo manjak kvaliteta, ali verujem da će se nadograditi", poručio je nekada trofejni rukometaš, konstatujući da nijednog trenutka nije dozvolio razočaranje kod igrača, već više kao lekcija.

"Ne želim debitante sa 27, 28, 30 godina"

Prema njegovim rečima čvrsto se drži stava da je smena generacije prava odluka.

"Jasan sam bio u stavu, propustili smo smenu kada se to radi. Dešava nam se da debitanti imaju 27, 28, 30 godina... Ne želim da igrači, koji će biti nosioci, propuštaju takmičenja. Ne upirem prstom ni u koga, ali jurili smo rezultate, pa imali plasmane 12, 13".

On je hteo da Ilija Abutović i Žarko Šeešum budu predvodnici novog talasa, ali mu želja nije uslišena.

"Abutović je odustao od igranja za reprezentaciju iz porodičnih problema, potpuno ga razumem, kao i Šeešum koji se zahvalio jer je preistrošen zbog svih razočarenja. Nisam preko noći doneo odluku, svestan sam šta radim".

O plasmanu na Evropsko prvenstvo, gde se Srbija u kvalifikacijama nalazi u teškoj situaciji, Peruničić veruje u povoljan ishod.

"Uvek je teško, ali učinićemo sve da odemo na EP. Zzelim da svi budu zdravi i da ispravimo rezultate od Belgije i Švajcarske", navodi selektor, uz zaključak da je neke stvari u glavama rukometaša i odnosu već promenio.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar