Nema nade za fudbalera Kardifa da će biti pronađen!

Šef tima koji traži nestali avion u kojem je bio fudbaler Kardifa Emilijano Sala (28) rekao je da "nema nade" da će biti pronađen.

Fudbal 23.01.2019 | 20:20
Nema nade za fudbalera Kardifa da će biti pronađen!
Argentinski napadač, koga je Kardif u nedelju platio rekordnih 15 miliona funti, vraćao se iz Nanta nakon oproštaja od dosadašnjeg tima i saigrača u Vels, kada je mali avion kojim je leteo nestao iznad Lamanša u ponedeljak uveče.

Nakon višečasovne potrage u utorak, akcija je prekinuta uveče, pa je nastavljena sa prvim svetlom u sredu, na područku na kojem je avion poslednji put primećen na radaru.

Još u utorak uveče su zvaničnici istakli da su minimalne šanse da će biti pronađeni eventualni preživeli, a drugog dana potrage Džon Ficdžerald ističe da čak ni fizičkio najspremnije osobe ne bi izdržale u vodi duže od nekoliko sati.

"Nažalost, lično ne mislim da ima nade. U ovo doba godine uslovi su prilično grozni ako se nalaziš u vodi", rekao je Ficdžerald.

Tim koji vrši potragu radi na četiri scenarija, među kojima su da se avion raspao prilikom kontakta sa vodom i ostavio ih u moru, te da se spustio na vodu i da su se putnici iskrcali na čamac za preživljavanje.

"Naša potraga se fokusira na opciju sa čamcem", saopšteno je javnosti.

Argentinski mediji prenose da je Sala pre leta poslao glasovnu poruku porodici u kojoj je istakao da je uplašen jer "avion izgleda kao da će da se raspadne".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar