U Srpskoj sutra kiša i snijeg

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se slaba kiša očekuje u Hercegovini i Podrinju, a snijeg u ostalim krajevima, osim na sjeveru i u Semberiji, gdje neće biti padavina.

Republika Srpska 20.01.2019 | 16:10
U Srpskoj sutra kiša i snijeg
U toku noći u nižim krajevima na jugu, jugoistoku i istoku padaće kiša, a snijeg u višim krajevima. Padavine će se tokom dana proširiti i na ostale krajeve, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha od minus tri do dva, na jugu oko četiri, a u višim predjelima na zapadu oko minus šest stepeni. Dnevna temperatura kretaće se od minus dva do tri stepena na zapadu i sjeveru, od pet do devet na istoku i jugu, a u višim predjelima oko minus četiri.

Duvaće slab i promjenjiv sjeveroistočni vjetar, na jugu umjeren jugoistočni.

Meterolozi su i za naredne dane najavili period oblačnog i prohladnog vremena sa mjestimičnim snijegom, koji će biti slabiji na sjeveru, a češći u centralnim krajevima i na istoku gdje će doći do formiranja snježnog pokrivača. I jutarnja i dnevna temperatura vazduha neće imati veća odstupanja od današnjih vrijednosti.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava pretežno oblačno vrijeme. Prije podne snijeg je padao ponegdje u centralnim i istočnim područjima, a slaba kiša na sjeveru i jugoistoku Hercegovine.

Najniža temperatura vazduha danas je izmjerena na planinama. Na Bjelašnici je u 13.00 časova bilo minus pet, na Mrakovici minus dva, a na Manjači minus jedan stepen.

U Kneževu, Krupi na Uni, na Ivan Sedlu i u Gradačcu izmjerena je nula stepeni, na Čemernu, u Tuzli i Bihaću jedan, na Han Pijesku, u Bijeljini, Doboju, Gacku, Mrkonjić Gradu, Zvorniku, Srebrenici, Novom Gradu, Šipovu, Sanskom Mostu i Bugojnu dva, u Banjaluci, Brčkom, Srpcu, Ribniku i Livnu tri, u Istočnom Sarajevu i na Sokocu četiri, Foči pet, u Nevesinju šest, Bileći i Rudom sedam, Trebinju i Višegradu osam, Grudama devet, a u Širokom Brijegu, Neumu i Mostaru 10 stepeni Celzijusovih.

Komentari / 0

Ostavite komentar