Nađeno tijelo drugog pilota

Tijelo drugog pilota Su-34 pronađeno je bez znakova života u Japanskom moru, u oblasti u kojoj se sprovodi spasilačka operacija, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Svijet 18.01.2019 | 21:26
Nađeno tijelo drugog pilota
Prethodno je saopšteno da je u toj oblasti pronađeno tijelo jednog od pilota Su-34 koji se srušio nakon sudara s drugim lovcem iznad Japanskog mora.

"Čamac koji je bio angažovan u spasilačkoj operaciji pronašao je i iznio na palubu spasilački splav s tijelom pilota Su-34 bez znakova života“, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

U operaciji su angažovani avioni Tu-142, An-12, An-30 i helikopteri Mi-8. U oblasti gdje su se piloti katapultirali angažovano je pet čamaca. Još šest brodova i čamaca Tihookeanske flote krenulo je u oblast u kojoj se traga za pilotima.

U petak, 18. januara, na Dalekom istoku Rusije, u oblasti Japanskog mora, srušila su se dva lovca Su-34 nakon sudara u vazduhu. Avion An-12 kasnije je u oblasti katapultiranja pronašao spasilački splav jednog od pilota. Pilot Su-34 koji je bio na tom splavu je spasen i njegovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće.

(Sputnjik)

Komentari / 0

Ostavite komentar