PSŽ poslao Zenitu ček na 35.000.000 evra za Paredesa!

Šta to znači za De Jonga i da li je Vajgl otpao? Potpuno ludilo na transfer pijaci, Čelsi u problemu.

Fudbal 20.01.2019 | 11:00
PSŽ poslao Zenitu ček na 35.000.000 evra za Paredesa!
Pari Sen Žermenova potraga za pravim vezistom i naslednikom Tijaga Mote pretvorila se u pravu agoniju! Nema vrata na koja sportski direktor Svetaca Antero Enrike nije pokucao od letos, do danas, a poslednja u nizu imaju grb Zenita. Cilj - Leandro Paredes!

Kakvu je bombu aktivirao italijanski transfer guru Đanluka di Marcio! Čula se sve do Londona, gde su pretpostavljeni u Čelsiju već postali zabrinuti... Veliki skok uprave francuskog šampiona ozbiljno je pomutila Čelsijeve planove da Paredesa učini naslednikom Seska Fabregasa, jer ponuda iz Pariza prevazilazi onu iz Londona. Možda i najbolje obavešteni italijanski novinar javlja da je PSŽ dostavio ček na 35.000.000 evra, što je posebno zbunilo francusku javnost, ujedno i podiglo Zenitove apetite. 

Naime, Zenit je bio spreman da Paredesa proda Čelsiju za 33.000.000 evra (malo više od prvobitne ponude) zbog dugogodišnjih dobrih odnosa dva kluba, ali je interesovanje Pari Sen Žermena podstaklo čelnike kluba iz Sankt Peterburga da podignu lestvicu i zatraže čak 45.000.000 evra za 24-godišnjeg Argentinca! 

To je suma koju je i Kaljari zatražio Čelsiju za Nikola Barelu, inače direktnu želju Mauricija Sarija, zbog čega se Marina Granovskaja okrenulaParedesu. Međutim, Čelsi još nije dostavio zvaničnu ponudu, PSŽ jeste i tu je nastao problem. 

Razlog zašto je ovaj PSŽ-ov skok zbunio sve u Francuskoj jeste objava tamošnjeg lista Parisien da je Dortmund popustio i da će pustiti Julijana Vajgla na Park prinčeva za 25.000.000 evra. To se kosi sa nedavnom izjavom sportskog direktora Milionera Mihaela Corka da Vajgl ne može da ide ove zime i da će ostati u klubu, dok pomenuti list tvrdi suprotno. 

Da li to znači da su u Francuskoj ipak pogrešili, ili je (što je manje verovatno) Di Marcio napravio previd? PSŽ će u svakom slučaju gledati da ove zime dovede (bar) jednog vezistu i tako popuni prostor koji bi mogao da bude dodatno prazniji sve izvesnijim odlaskom Adrijena Rabioa u, pa sada popunite sami, Barselonu, Čelsi ili Bajern za 15.000.000 evra. 

Šta to znači za potencijalni transfer Frenkija de Jonga, o kojem se toliko priča i već je najavljen kao gotov za sumu od 75.000.000 evra? Ništa, jer PSŽ će ovaj posao aktivirati na leto, a ako bi Rabio otišao sada, što je gotovo izvesno, klub mora da ima adekvatnu zamenu sada. 

Da li će to biti Paredes, Vajgl ili neko treći - videćemo... Svakako se očekuje domino efekat.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar