"Federer je najbolji svih vremena, odmah ispred Nadala!"

Proslavljeni penzionisani teniseri pričali su o Rodžeru Federeru, jednom od najboljih tenisera u istoriji tog sporta.

Tenis 21.01.2019 | 13:30
"Federer je najbolji svih vremena, odmah ispred Nadala!"
Džon Mekinro je u intervjuu za "TennisTV" pohvalno pričao o Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu i istakao da je Švajcarac takozvani GOAT (Greatest of All Time).

Što se tiče Grend slemova Rodžer ih ima 20, a Rafa 17, a Amerikanac misli da tu leži ključ za najboljeg svih vremena.

"(Federer) konstantno zadivljuje veliki broj ljudi, uključujući i mene. Gledate njega i Nadala i izgleda da je Rodžer blagi favorit da bude najbolji teniser koji se ikada bavio ovim sportom", kazao je Mekinro.

Federer u Australiji može da podigne svoj sedmi trofej, koji bi mu ukupno bio i 100. u karijeri. Nekada drugi teniser sveta Tomi Has misli da će "stotka" doći kad-tad.

"To je neverovatno, mislim da je samo pitanje vremena. Biće veoma uzbudljivo za njega i taj uspeh mu je odmah 'iza ugla'", jasan je Has.

Jonas Bjorkman nikada nije osvojio Grend slem u singlu, ali zato jeste devet puta u dublu. On veruje da je na Rodžeru pritisak zbog 100. titule.

"Ima 99 titula i zbog toga i dosta pritiska u anticipaciji osvajanja 100. trofeja, koji svi žele da vide. Prošla godina mu je fantastično počela kada je osvojio Australijan open, a videćemo da li će uspeti da se 'nagradi' i 2019. Ipak ga stižu godine", rekao jeBjorkman.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar