Uskoro sastanci o ukidanju taksi

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Mirko Šarović izjavio je da su u toku intenzivne pripreme za sastanke eksperata iz BiH i samoproglašenog Кosova na kojima bi trebalo da se postigne dogovor o stavljanju van snage odluke o uvođenju taksi od 100 odsto na robu iz BiH.

Bosna i Hercegovina 17.01.2019 | 10:25
Uskoro sastanci o ukidanju taksi
"Umjesto da uvodimo kontramjere, što ne bi koristilo nikome, stvorili smo uslove da se problemi rješavaju na stručnom nivou, jer je naš primarni cilj da zaštitimo domaće privrednike koji posljednjih mjeseci ne mogu da izvoze u skladu sa pravilima slobodne trgovine i spriječimo dalje štete", izjavio je Šarović Srni.

On je dodao da se ishod ovih sastanaka ne može predvidjeti, te dodao da je važno da su prištinske vlasti pristale na pregovore.

Prištinska vlast je početkom novembra prošle godine usvojila odluku o uvođenju zaštitnih mjera za uvoz svih proizvoda koji se proizvode u Srbiji i BiH.

Ova mjera podrazumijevala je taksu od deset odsto na sve proizvode koji se uvoze na teritoriju samoproglašenog Кosova, a porijeklom su iz Srbije i BiH, da bi krajem novembra taksa povećana na 100 odsto.

Ministar inostranih poslova samoproglašenog Кosova Bedžet Pacoli izjavio je da se ne može odbiti zahtjev SAD za ukidanje carina na proizvode iz BiH i Srbije. 

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Slavko

17.01.2019 10:24

Jesi se uhvatio fotelje i nedas je nikome.A narod te nece ali sta to tebe interesuje kakav narod pa nisi ti tamo radi naroda.

ODGOVORITE
Name

re

17.01.2019 11:17

za tebe postoje samo SNSD Srbi... ostali su izdajnici...

Name

Re.slavko

17.01.2019 11:25

Baš suprotno. Narod njega hoće jer jedino on radi i ja bih prije rekao da funkcija koju obavlja ne da njega, a ne on funkciju. Rijedak je ovo radoholik na našoj političkoj sceni. U to sam se lično uvjerio.

Name

Saka

17.01.2019 13:53

Jedini politicar koji nesto radi!