Gađao Plenkovića papirnim avionom

Burna je sjednica hrvatskog sabora nakon jednomjesečng odmora zbog novogodišneg praznika, a tokom diskusije o mnogim vrhućim temama, najviše o propaloj kupovini bombardera F16 Barak, poslanik najuticajnije opozicione SDP, Goran Maras, je usmjerio prema premijeru Andreju Plenkoviću avion od papira.

Region 16.01.2019 | 15:30
Gađao Plenkovića papirnim avionom
"To je hrvatski F-16 koji ćete vi obezbijediti. To je vaša vlada. Dječji vrtić, a ne ozbiljna vlada", dobacio je Maras Plenkoviću, usmjerivši papirnu letjelicu prema premijeru.

A prepirka između Marasa i Plenkovića započela je kada je Maras premijeru postavio pitanje na "aktualnom prijepodnevu" o propaloj kupovini bombardera F16 od Izraela, optuživši ga da to radi zajedno sa gradonacelnikom Bandićem.

"Nakon fijaska oko aviona i sramoćenja Hrvatske u međunarodnoj zajednici nikad nije bilo bjelodanije da je ovo najnesposobnija vlada ikad. Ali, tu je i trgovina koju vi radite s vašim frendom, kompanjonom Bandićem. Vi ste omogućili vašem kompanjonu i frendu Bandiću da i dalje vlada u Zagrebu. Recite nam da li ste ponosni na to", pitao je Maras.

Plenković je Marasu odgovorio da opet do izrazaja dolazi SDP-ovska "fikasacija" na gradonačelnika Bandića".

"To što ljudi odlaze iz vaših klupa...", govori Plenković, a Maras mu dovikuje iz saborske klupe.

"Nema on mikrofon, ne čuje se. Sve će biti dobro", kaže Plenković predsjedniku parlamenta Gordanu Jandrokoviću i SDP-u poručuje: "Vi ste toliko slabi, patetični i besperspektivni".

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar