Uglavnom sunčano vrijeme u BiH

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti pretežno sunčano vrijeme, uz malu oblačnost i najvišu dnevnu temperaturu do 12 stepeni Celzijusovih.

Bosna i Hercegovina 16.01.2019 | 08:13
Uglavnom sunčano vrijeme u BiH
Nakon umjereno oblačnog jutra sa maglom ili sumaglicom po pojedinim riječnim dolinama i kotlinama, tokom dana biće pretežno sunčano i toplije, posebno na zapadu i sjeveru.

Na istoku se očekuje svježije, a u planinama na istoku hladno vrijeme, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće južni i jugozapadni vjetar, u pojačanju poslije podne, posebno u planinama na jugozapadu i zapadu.

Dnevna temperatura biće od dva do osam, na sjeverozapadu do 12 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U većem dijelu zemlje jutros je umjereno do pretežno oblačno i hladno vrijeme, a u Hercegovini vedro.

Jutros u 7.00 časova najniža temperatura zabilježena je na Sokocu minus 18, a najviša u Bihaću devet stepeni Celzijusovih.

U Gackom je minus 16, Bileća minus 14, Livno minus 12, Rudo minus 11, Čemerno i Višegrad minus 10, Han Pijesku, Sarajevu i Zenici je minus devet, na Bjelašnici minus osam, Mrkonjić Grad i Tuzla minus šest, Doboj minus pet, Prijedor i Trebinje minus četiri, Mostar minus tri, Banjaluka, Gradiška i Zvornik minus dva, Srbac nula, Neum jedan, Drinić dva, Ribnik tri, Bijeljina tri i Brčko četiri stepena Celzijusova.

Snijega jutros najviše ima na Han Pijesku 95 centimetara, Čemernu 47, Sokocu 30, Bileći i Gacku 22, Višegradu 16, Mrkonjić Gradu 13, Driniću osam, Doboju tri i Zvorniku i Ribniku dva centiemtra. 

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Gacanin

16.01.2019 08:09

samo da potraje ovaj minus , zdravije se dise

ODGOVORITE