Video: Lionel Mesi - jedini u istoriji sa 400 golova u Španiji!

Argentinski fudbaler Lionel Mesi postigao je 400. gol u španskoj LaLigi na meču protiv Eibara.

Fudbal 14.01.2019 | 21:00
Video: Lionel Mesi - jedini u istoriji sa 400 golova u Španiji!
Mesi je u 53. minutu meča koji je Barselona dobila sa 3:0, postao tek drugi igrač u istoriji kome je to pošlo za rukom u bilo kojoj od "liga petice".

Jedini koji je uz njega to uspeo je Kristijano Ronaldo. Portugalac ima devet datih golova više od Mesija, ali su Mesiju bile potrebne 63 utakmice manje da bi stigao do "kluba 400".

Međutim, Ronaldo je svoje golove rasporedio na Premijer ligu (Mančester junajted), LaLigu (Real Madrid) i sada Seriju A (Juventus), dok je Mesi 400 pogodaka dao samo u Španiji, po čemu je jedini u istoriji fudbala. 

Pored toga, Argentinac u paru sa Luisom Suaresom ima 31 postignut pogodak ove sezone (17 Mesi, 14 Suares) što je više od svih celih ekipa u ligi osim Sevilje i Selte koje su dale po 31 gol.

400 golova Mesija u Primeri: Od Albasetea do Eibara! I teško da će se na tome zaustaviti...

Tog 1. maja 2005. godine počelo je ispisivanje istorije!

Igrao se 87. minut kada je publika na "Nou Kampu" aplauzima iz igre isplatila Samuela Etoa, da bi samo minut kasnije njegova zamena, golobradi Lionel Mesi najavio klasu lobovanjem golmana Albasetea, no pogodak je neopravdano poništen zbog ofsajda.

Ali, nije se na tome zaustavio mladi Argentinac...

Stotinak sekundi kasnije, ponovo ga je pronašao Ronaldinjo, a Mesi je OPET probao lob preko Rafaela Valbuene i pogodio, za svoj prvenac u dresu Katalonaca.

I potvrdu pobede protiv Albasetea.



Skoro 14 godina kasnije - proslavio je svoj 400. ligaški gol za Barsu!

Sinoć na "Nou Kampu" završio je odličnu akciju Luisa Suareza u 53. minutu, kada je lako izbacio dvojicu čuvara driblingom ulevo, a onda šutirao u dalji ugao golmana Eibara, kojim je prvi "probio" magičnu brojku španskog šampionata.

Bio je to njegov 17. gol ove sezone u Primeri, a teško da će se zaustaviti na "samo" aktuelnih 400 golova, ko bi se iznenadio da vidimo još stotinu u njegovoj režiji?

Nije to bila njegova najbolja partija ove sezone, bio je netipično "nevidljiv" u prvom delu igre, ali kada se Eibar u nastavku otvorio, i njegova uloga je postajala sve veća. Ipak, igrač utakmice bio je Luis Suarez koji je s dva gola i asistencijom (3:0) održao Barsu na vrhu tabele.

Sjajnu predstavu Urugvajca, takođe izuzetno efikasan ove sezone (14 golova), ipak je "pojeo" Mesi postavljanjem rekorda, a mogao je da postigne još neki gol u nastavku...

Suarez mu je, posle fenomenalne akcije Kutinja sa leve strane, bez gledanja petom ostavio loptu za "poklon gol", ali kao da je Mesi previše opušteno ušao u šansu i veoma slabo je zahvatio "fudbal", što je omogućilo Rijesgu da uhvati "živu".

A sad da se vratimo rekordu!

Ispostavilo se da je od 40 timova protiv kojih je igrao u La Ligi, Albasete, tim protiv kog je "otvorio" račun, bio jedini kome je dao SAMO jedan gol, dok su sreće da ih Mesi poštedi imali samo Kserez, Mursija i Kadiz, što se ne može reći za one najveće...

Od aktivnih igrača samo je još Kristijano Ronaldo postigao više od 400 ligaških golova (preciznije 409), ali u četiri različite zemlje i u 63 utakmice više.

SVI GOLOVI MESIJA U LA LIGI:

Sevilja - 25 golova
Atletiko Madrid - 23
Valensija - 22
Osasuna - 21
Espanjol i Deportivo - 20
Levante - 19
Real Madrid - 18
Betis i Rajo Valjekano - 16
Atletik Bilbao - 15
Hetafe, Vljareal, Sosijedad, Saragosa i Eibar - 13
Rasing Santander - 12
Malaga, Almerija, Majorka i Granada - 11
Selta - 8
Alaves i Leganes - 7
Sporting Hihon - 6
Tenerife - 5
Valjadolid, Las Palmas, Elče i Kordoba - 4
Rekreativo i Đirona - 3
Erkules, Numansija, Ueska i Himnastik - 2
Albasete - 1

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar