SP - Početak za ponos, ali onda krah: Francuzi prejaki!

"Orlovi" nisu uspeli da iznenade svetske prvake, ali su pružili sasvim solidan otpor.  Odlično poluvreme "Orlova", Francuzi pokazali zašto su svetski prvaci! Rukometaši Srbije doživeli su težak poraz od Francuske u drugom kolu Svetskog prvenstva, rezultatom 32:21 (15:12).

Ostali sportovi 12.01.2019 | 22:47
SP - Početak za ponos, ali onda krah: Francuzi prejaki!
Nije uspela Srbija da iznenadi svetskog prvaka, ali će bar prvih dvadeset i "kusur" minuta ostati u lepom sećanju našim rukometašima. 

Posle 0:1 za Francusku uspeli su da preuzmu vođstvo i održavaju ga do 9:8, odnosno finiša prvog poluvremena kada su "trikolori" dodali gas i preuzeli kontrolu. Na kraju:

Srbija - Francuska 21:32 (12:15), u utakmici drugog kola Svetskog prvenstva koje se održava u Nemačkoj i Danskoj.

Hrabro su izabranici Nenada Peruničića ušli u meč igran u Berlinu i čvrstom odbranom, a koncentrisano u napadu, uspeli da malo zbune rivala. Nažalost, nisu uspeli i da izdrže žestok ritam do odlaska na odmor, pa su se "trikolori" konsolidovali, a u uvodnim minutima drugog poluvremena napravili i nedostižnu razliku za svoju drugu pobedu na turniru, ali ne i prvo mestu u grupi, pošto Nemačka ima bolju gol-razliku.

"Orlovi" su ostali na velikom bodu iz duela sa Rusijom, a u ponedeljak (15.30) će protiv Brazila pokušati da pobedom ostanu u trci za treće mesto, koje uz prva dva vodi u narednu fazu.

Najefikasniji igrač našeg tima bio je Bogdan Radivojević sa stoprocentnim učinkom - šest golova iz šest šuteva!Ivan Mošić je dao četiri, Vanja Ilić i Miloš Orbović po tri, Mijailo Marsenić i Miljan Pušica po dva, a Stefan Vujić jedan. 

Francuze su predvodili Fabregas i Remli sa po pet golova. Mahe je dao četiri, Gigu, Mem i Grebil po tri, Abalo, Lagard, Porte i N'Gesan po dva, a Luka Karabatić jedan.

"Orlovi" su posle odličnog meča i remija sa Rusijom u prvom kolu, odigrali odlično prvo poluvreme protiv "Trikolora", ali više od toga nisu mogli.

Aktuelni svetski šampioni su opravdali klasu i potvrdili silne titule osvojene prethodnih godina, počeli su da lome rivala krajem prvog, a dokusirili ga početkom drugog poluvremena.

Utakmica u "Mercedes benc areni" počela je sjajnom igrom Srbije koja je zahvaljujući odličnoj odbrani bila u konstantnom vođstvu u prvih desetak minuta. Uprkos činjenici da je na golu Francuske briljirao Vensan Žerar – Ivan Mošić, Mijajlo Marsenić i Bogdan Radivojević su uspevali da održe prednost. 

Na drugoj strani "Trikolore" je predvodio Mihael Gigu koji je pretežno postizao golove iz sedmeraca, da bi se važan trenutak dogodio u 14. minutu. 

Marsenić je bio sa loptom, snažno ga je udario Sedrik Sorendo, on se našao u sendviču trojice rivala i zaradio posekotinu na glavi. Selektor Nenad Peruničić ga je poslao u svlačionicu da mu lekari saniraju povredu i tada je krenula ofanziva Francuske. 

Naši momci su imali nekoliko "praznih" minuta, Žerar je nastavio da bude kao zid među stativama, dok na drugoj strani Vladimir Cupara (samo jedna intervencija za pola sata) nije mogao ništa da odbrani. 

Razigrali su se Nedim Remili, Luk Abalo, Dika Mem i Ludovik Fabregas, koji su furiozno odigrali završicu poluvremena. Preokrenuli su i doneli svojoj ekipi +4, pre nego što je Žerar velikim kiksom u poslednjoj sekundi omogućio Mošiću da pogodi iz "slobodnjaka" za 15:12 na poluvremenu.

Ono što Francuzi nisu uspeli krajem prvog, jesu početkom drugog poluvremena, uprkos promeni našeg golmana. Maksimalno su zategli odbranu, Srbija je u prvih devet minuta postigla samo jedan gol, a primila sedam-osam i povratka nije bilo. 

Selektor Didije Rinar je na raspolaganju imao širok "roster" i mnogo raspoloženih igrača, koji su se smenjivali i konstantno držali visok nivo igre. 

U 50. minutu su došli do 10 golova razlike, imali su i dvocifren broj strelaca, pa su do kraja susreta rutinski održavali prednost, a Verkić se nije mnogo bolje pokazao od Cupare. 

Najefikasniji u porazu od Francuske bio je Radivojević sa šest golova, Mošić je dao četiri, a Miloš Orbović i Vanja Ilić po tri. Francusku su sa po pet pogodaka predvodili Lidovik Fabregas i Nedim Remili. 

Ona je ovim trijumfom skočila na drugo mesto sa četiri boda, koliko ima i prvoplasirana Nemačka, dok je Srbija ostala na četvrtoj poziciji sa jednim. 

Naš tim će svoju šansu za prolaz u glavnu fazu takmičenja tražiti u ponedeljak od 15.30 kada igra sa Brazilom koji posle dva kola, kao i Koreja, nema nijedan bod. 

Rusi iskalili bes na Koreji, Nemci još ubedljiviji protiv Brazila. Rukometaši Rusije i Nemačke ostvarili su sigurne pobede u drugom kolu grupe A Svetskog prvenstva u Danskoj i Nemačkoj.

Rusi su posle remija sa Srbijom deklasirali Republiku Koreju sa 34:27, dok su Nemci bili još ubedljiviji protiv Brazila – 34:21.

Najefikasniji kod Rusa bio je Šiškarev sa sedam golova, jednim više od Škurinskija, na drugoj strani Park i Kang su postigli po četiri.

U drugom meču Nemce je do trijumfa predvodio Genshajmer sa čak 10 pogodaka, dok je kod Brazilaca istaknut bio Žoze Toledo sa pet. 

Nemačka je ovim trijumfom zadržala prvu poziciju sa četiri boda, jednim više od Rusije, a dva više od Francuske. 

Srbija je četvrta sa jednim bodom, dok Brazil i Koreja nemaju nijedan.

GRUPA A, 2. kolo:

Rusija - Koreja 34:27
Nemačka - Brazil 34:21
Srbija - Francuska 21:32

TABELA: Nemačka 2-0-0 (+24), Francuska 2-0-0 (+13), Rusija 1-1-0 (+7), Srbija 0-1-1 (-11), Brazil 0-0-2 (-15) 0, Koreja 0-0-2 (-18). 

Parovi 3. kola (ponedeljak): Srbija - Brazil 15.30, Rusija - Nemačka 18.00, Francuska - Koreja 20.30.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar